Archív






DOBRE BOLO!

DOBRE BOLO!

Vides |

Možno si to niekto všimol...tie iskričky v očiach mladých a odvážnych Videsákov, ktorí sa vracali domov zo svojich letných pôsobísk. Leto plné zážitkov, prebádaných miest i krajín, nových skúseností a priateľstiev. Kto by sa s tým všetkým nechcel podeliť? A tak sa naše cesty v malebnom kraji liptovskom opäť spojili. No, verte mi, jeden víkend na toľko príbehov je veru málo. Čítať ďalej »



Cesta na Madagskar

Cesta na Madagskar

Žarnovica |

Tento rok sa deti spolu s animátormi rozhodli vydať na cestu na Madagaskar, ktorá im trvala od 14. do 18. augusta. Počas týchto dní sa deťom podarilo zažiť veľa nových dobrodružstiev, priateľstiev ale aj skúseností, na ktoré budú ešte dlho spomínať. Čítať ďalej »


VIDES NARODENINY

VIDES NARODENINY

Vides |

16.9. bol VEĽKÝ DEŇ🥳 Konala sa oslava pri príležitosti krásneho jubilea – 20 rokov VIDESu na Slovensku. Vo Veľkom Bieli sa stretli Videsáci minulí, súčasní aj budúci. Čítať ďalej »


Roztancuj sa na TEENDANCE 23

Roztancuj sa na TEENDANCE 23

pozvánka |

anečná súťaž TeenDance je celoslovenská saleziánska tanečná súťaž pre zmiešané tanečné tímy. Je určená pre dievčatá a chlapcov vo veku od 12 do 20 rokov. Vznikla ako jeden z projektov Združenia Laury. Brány tanečnej súťaže sa prvýkrát otvorili v roku 2010. Ani tento rok nebude výnimkou. Čítať ďalej »


Vďaka podpore zo Slovenska získajú utečenci krajčírske zručnosti

Vďaka podpore zo Slovenska získajú utečenci krajčírske zručnosti

správa |

Utečenecký tábor Kakuma v Keni dnes hosťuje vyše 220 tisíc utečencov a žiadateľov o azyl. Nachádza sa v kraji Turkana, ktorý je najväčším a najchudobnejším krajom Kene. Väčšinu populácie v tábore tvoria deti a mládež. Ukázalo sa, že pre tamojších mladých ľudí majú skutočný význam praktické zručnosti, ktoré im umožňujú plnohodnotne tráviť čas a dávajú im schopnosť zarobiť si na seba a svoje Čítať ďalej »