Mediálna škola otvára nový ročník!

Mediálna škola otvára nový ročník!

Laura, združenie mladých, opäť ponúka príležitosť pre všetkých, ktorí chcú byť viac doma vo svete médií. Po siedmykrát otvára sériu kurzov s názvom Mediálna škola.

Dvojročný cyklus sa skladá zo štyroch kurzov, ktoré trvajú od piatka do nedele. Každý z víkendov je zameraný na inú oblasť médií. Najprv sa mladí vzdelávajú v žurnalistike a písaní na kurze s názvom VIDÍM, potom sa im počas kurzu ŽIJEM pootvoria dvere do sveta fotografie. Na kurze TVORÍM sa naučia základy práce v grafickom programe a nevyhnú sa ani tvorbe vlastných plagátov. Záverečný absolventský kurz DÁVAM je zameraný na video z pohľadu réžie, scenáru, kamery a strihu.

Kurzy sprevádza mediálny tím organizátorov a profesionálni lektori priamo z praxe - novinári, fotografi, grafici a kameramani. Registračný poplatok je 25€ za kurz a zahŕňa v sebe náklady na ubytovanie, stravu, materiál a lektorov. Samotné kurzy sa budú odohrávať na SOŠ sv. Jozefa Robotníka v Žiline.

,,Cieľom Mediálnej školy nie je iba naučiť účastníkov základné zručnosti z mediálnej sféry, ale najmä naučiť ich kriticky myslieť a samostatne tvoriť diela, ktoré potom budú využívať v samotnej praxi," vysvetľuje jedna z organizátoriek Katarína Berešová FMA. ,,Naše kurzy sa teórie dotýkajú zväčša len okrajovo - ich hlavnou náplňou je skúšanie si nadobudnutých zručností v praxi pod dohľadom skúsených lektorov," dodáva Alžbeta Hrušovská.

Termíny kurzov:

VIDÍM 13.-15.11.2015

TVORÍM 4.-6.12.2015

ŽIJEM 1.-3.4.2016

DÁVAM 8.-10.4.2016

Prihlásiť sa na Mediálnu školu je možné najneskôr do 25. októbra 2015 na

http://www.medialnaskola.sk/prihlaska/

MeŠ team

01.09.2015 16:55