Rozbieha sa deviaty ročník Mediálnej školy. Bude plne akreditovaný!

Rozbieha sa deviaty ročník Mediálnej školy. Bude plne akreditovaný!

Mediálna škola už po deviatykrát prijíma do svojich radov všetkých, ktorí sa chcú vzdelávať v oblasti médií. Tento dvojročný cyklus neformálneho vzdelávania v oblasti médií sprostredkuje Laura, združenie mladých. Novinkou tohto ročníka je akreditácia projektu Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky.

Projekt Mediálna škola zahŕňa v sebe štyri kurzy v rozmedzí dvoch rokov z rôznych oblastí médií. V prvom ročníku je pre záujemcov pripravený kurz o písanej žurnalistike pod názvom VIDÍM, v ktorom sa mladí mediálnici dozvedia viac o písaní správy, na jar na kurze ŽIJEM sa zase posunú bližšie do tajov fotografie. Druháci sa čo-to podučia tvorbe v grafickom prostredí na kurze TVORÍM a na záverečnom absolventskom kurze DÁVAM zavŕšia svoje mediálne štúdiá tvorbou krátkeho videa.

Každý kurz zastrešujú organizátori z mediálneho tímu a profesionálni lektori priamo z praxe - novinári, fotografi, grafici a či kameramani. Registračný poplatok je 40€ za kurz a zahŕňa v sebe náklady na ubytovanie, stravu, materiál a lektorov. Samotné kurzy sa budú odohrávať na SOŠ sv. Jozefa Robotníka v Žiline a sú určené študentom stredných a vysokých škôl.

Od decembra 2016 sú všetky 4 kurzy plne akreditované MŠVVŠ SR. „Je to novinka, na ktorú sme hrdí a za ktorú vďačíme aj predošlým organizátorom, ktorý stáli pri zrode tohto projektu. Mladým môže akreditovaný certifikát výrazne zlepšiť ich osobný profil pre úspešné uplatnenie sa v mediálnej sfére“ vysvetľuje jedna z organizátoriek Katarína Berešová FMA.

Termíny kurzov:

VIDÍM (žurnalistika)10.-12.11.2017

TVORÍM (grafika) 27.-29.10.2017

ŽIJEM (fotografia)13.-15.4.2018

DÁVAM (video) 20.-22.4.2018

Prihlásiť sa na Mediálnu školu je možné najneskôr do 10. októbra 2017 na http://www.medialnaskola.sk/prihlaska/

 

Sr. Mária Gregová

13.09.2017 11:30