Forty For You


Sobota, ktorá zmenila svet

Sobota, ktorá zmenila svet

Forty For You |

Biela sobota – jediný deň v roku, kedy nenájdeš v liturgickom kalendári súradnice evanjelia a čítaní. Aké je to zvláštne, no nie? Biela sobota je sama o sebe veľmi silnou a zvláštnou skutočnosťou. Mne samej je častokrát ťažko, uvedomiť si skutočnosť, že práve dnes sa dovršuje dielo spásy, že dnes za mňa Boh položil svoj život. Skús sa dnes začítať do textu posvätného čítania, ktoré pripadá na Čítať ďalej »


Ochotné srdce v každý čas

Ochotné srdce v každý čas

Forty For You |

Počas dnešného čítania mi zrak padol na jednu udalosť. Keď Ježiša prišli zajať, on ešte riešil vojaka, ktorému Peter odťal ucho – síce evanjelista Ján to nespomína, ale u Lukáša sa píše, že Ježiš tomu vojakovi to ucho uzdravil. Nerozumiem tomu. Čítať ďalej »


Láska až do krajnosti

Láska až do krajnosti

Forty For You |

Vstupujeme do Veľkonočného trojdnia. Nezačíname ho hocijako, ale začíname ho s láskou. ,,...miloval ich do krajnosti.“ Pýtame sa koho? Mňa i Teba. Za nás sa Pán Ježiš obetoval na kríži. Čítať ďalej »


Úmysly srdca

Úmysly srdca

Forty For You |

Judášov úmysel zradiť Krista je dokonaný. Sám prichádza k veľrade a za 30 strieborných „predáva“ svojho Majstra. Ježiš odhaľuje tento úmysel zrady pri veľkonočnej večeri pred všetkými apoštolmi. Zrazu sa pozerajú jeden na druhého, v tichosti sa možno navzájom obviňujú, rozpamätávajú sa na posledné dni, na slová a skutky všetkých, kto a čím mohol zradiť Krista. Čítať ďalej »


Nechápem...

Nechápem...

Forty For You |

Zaujímavé, koľko otázok dostal Ježiš za tak krátky čas. Jedna za druhou. Aký zmätok a rozpaky dnes vnímame zo strany učeníkov. Pred ich očami sa niečo deje a oni nechápu “o čom Ježiš točí…”, aké “kšefty” s Judášom a kam chce ísť, kam ani Peter nemôže?! Nedáva im to logiku. Čítať ďalej »






Boh zázrakov

Boh zázrakov

Forty For You |

Každý jeden z nás si spomenie na situácie, kde sa pozastavil a povedal: „Wau, toto je zázrak!“ Ale niekoľko násobne viackrát zažívame presne opačnú situáciu, kde sa nachádzame stratení, bezvládni, až v tej chvíli neveriaci s jedinou otázkou: prečo? Čítať ďalej »