Forty For You


Ty si Peter a na tejto skale postavím svoju Cirkev

Ty si Peter a na tejto skale postavím svoju Cirkev

Forty For You |

Ježiš sa pýta učeníkov, za koho Ho pokladajú ľudia. Odpovede sa rôznia, jedni za toho, druhí za tamtoho. Avšak, keď sa pýta učeníkov, za koho ho pokladajú oni, odpovedá Šimon Peter, naplnený Duchom, za všetkých. A jeho odpoveď nie je len správnou odpoveďou akoby vo vedomostnej súťaži, ale jeho odpoveď je hlbokým vyznaním viery v samotného Krista. Čítať ďalej »


Treba nám ešte ďalšie znamenie?

Treba nám ešte ďalšie znamenie?

Forty For You |

Máme kde bývať, ale stále snívame o kráľovským palácoch. Máme čo jesť, ale stále sa nám zdá, že máme malý výber. Máme školu, prácu, ale stále nie sme spokojní, koľko zarábame. Sme ľudia, ktorí stále túžia po niečom lepšom, väčšom, úžasnejšom. Žiaľ, nemôže to takto ísť donekonečna. Čítať ďalej »


Hovor, Pane, Tvoj sluha počúva

Hovor, Pane, Tvoj sluha počúva

Forty For You |

Niekedy, keď sa modlíme, možno máme pocit, že nás Boh nepočuje. Rozprávame Mu o svojich problémoch, starostiach, trápeniach, radostiach, rodičoch, spolužiakoch, súrodencoch, kamarátoch, kto každý nás nahneval alebo čo sa nám nepodarilo. Snažíme sa Mu toho povedať mnoho, najlepšie všetko. No necítime sa vypočutí.. Čítať ďalej »


Zdanlivé maličkosti

Zdanlivé maličkosti

Forty For You |

Dnešné Božie slovo nesie veľmi jasný odkaz. Boh je v každom človeku. Stvoril nás všetkých bez rozdielu, čistých a dobrých. Na konci vekov nás však bude vidieť takých, akí sme boli počas nášho života. Dobrí alebo zlí? Evanjelium je explicitné. Dobrí sú tí, ktorí podali pomocnú ruku slabému, chorému, smädnému alebo hladnému, pocestnému, väznenému. Zlí sú tí, ktorí to nerobili. Čítať ďalej »


Pravdivosť či malomyseľnosť?

Pravdivosť či malomyseľnosť?

Forty For You |

„Kajajte sa a verte evanjeliu“ – už toľkokrát sme to počuli, známa pasáž, nič nové... Ale môžeme si povedať, že na základe nej aj konáme? Alebo sme len pasívnymi poslucháčmi či čitateľmi? Sú naše dni iba rutinou, kde Boha (v lepšom prípade) už nejak „zaradíme do programu“ alebo sa vedome snažíme stále nanovo obrátiť – zanechávať naše hriechy, otroctvá, závislosti a náklonnosti k zlému a tak konať Čítať ďalej »



Prečo?

Prečo?

Forty For You |

Veľakrát sa pýtam Boha na podobné otázky, aké sa pýtali Jánovi učeníci. Prečo sa oni postia tak veľa a Ježišovi učeníci nie tak často? Prečo je niekto šikovnejší, má lepšiu prácu, krajší dom, viac šťastia, milšiu manželku a pod.? Čítať ďalej »