Projekt: Vianoce!



Skutky lásky

Skutky lásky

Projekt:Vianoce! |

Občas sme tak veľmi zaneprázdnený v našich životoch, že ani nestíhame vnímať, aké krásy sa v ňom skrývajú. Sú chvíle, kedy si kvôli práci, či škole nevieme nájsť čas na svojich blízkych. Ak nás niekto poprosí nepriamo o pomoc, tvárime sa, že máme veľmi veľa starostí. To všetko sa však môže zmeniť. Čítať ďalej »


Jasličky verzus kríž

Jasličky verzus kríž

Projekt:Vianoce! |

Včera sme oslavovali narodenie malého Ježiška, dnes si pripomíname smrť prvého mučeníka – svätého Štefana. Nie je to čudné, chyba? Prečo nám Cirkev predkladá uprostred radosti a vianočnej idylky utrpenie a smrť? Čítať ďalej »




Ján sa bude volať.

Ján sa bude volať.

Projekt:Vianoce! |

Ľudia o Alžbete vedeli, že je neplodná, a preto keď sa dozvedeli, že čaká dieťa, stali sa sami svedkami Božej milosti. Meno Ján, ktoré dieťaťu rodičia dali, sa prekladá aj ako „Božia milosť“. Čítať ďalej »


Odhrabme Vianoce

Odhrabme Vianoce

Projekt:Vianoce! |

Odhrabme Vianoce. Už pár týždňov mi tieto slová znejú v mysli (a srdci). Neraz to robíme. Zahrabeme Vianoce. Tie pravé Vianoce, ich podstatu. Pod hŕbu baliaceho papiera a darčekov, pod kopu koláčov a dobrého jedla, pod stromček a krásnu výzdobu, pod stres a zhon v snahe mať byt dokonale vyupratovaný do poslednej škáročky. Čítať ďalej »


Cestou - necestou...

Cestou - necestou...

Projekt:Vianoce! |

Neviem si celkom dobre predstaviť, ako Panna Mária prechádzala v požehnanom stave hornatým krajom, aby navštívila Alžbetu, ktorá bola taktiež v očakávaní nového života. Veď my v dnešnej dobe často nevládzeme prejsť kratšie a nenáročné trasy... Čítať ďalej »