Správy


Príď na FIESTU!

Príď na FIESTU!

správa |

Pozývame všetkých na FIESTU - stretnutie saleziánskej mládeže, ktorá sa bude konať počas Festivalu Lumen 7. júna 2014 o 13:30 v Dome Kultúry v Trnave (vstup zdarma - mimo XL zóny). Na Fieste sa predstaví a s mladými prvýkrát oficiálne stretne nový provinciál saleziánov don Jozef Ižold, so svojím programom vystúpia aj viaceré strediská. Čítať ďalej »


Slovensko získalo dve zlaté a štyri strieborné medaile!

Slovensko získalo dve zlaté a štyri strieborné medaile!

správa |

„Slovensko ďakujeme, úžasný zážitok!“ Týmito slovami sa lúčili športovci z 11-tich krajín na záverečnom ceremoniáli XXV. ročníka Medzinárodných saleziánskych športových hier PGSI 2014. „Zastúpené krajiny reprezentovalo 893 zahraničných a 133 slovenských chlapcov a dievčat, v kategóriách do 16 a do 18 rokov. Až 716 účastníkov malo menej ako 18 rokov. Čítať ďalej »



Ďalšia GPS ponuka

Ďalšia GPS ponuka

správa |

GPS team prichádza s ďalšou ponukou. Dievčatá vo veku 17-24 rokov sa môžu prihlásiť na duchovné cvičenia v Liptovskej Štiavničke v termíne 11.-15.6.2014. Čítať ďalej »





Ódy na Lauru

Ódy na Lauru

správa |

Jedinečná správa pre milovníkov poézie. Práve teraz sa môžete na chvíľku zastaviť, sadnúť s vašou obľúbenou šálkou čaju v rukách a vychutnať si tvorivú, poetickú, oslavnú atmosféru, ktorá dýcha z nasledujúcich riadkov. Čítať ďalej »



Novým hlavným predstaveným je provinciál z Argentíny

Novým hlavným predstaveným je provinciál z Argentíny

správa |

(Rím, Taliansko 25. marca 2014) – „Zverujem sa Pánovi, prosím Pomocnicu a dona Bosca aby ma sprevádzali, opieram sa o bratskosť mojich spolubratov z kongregácie a vo viere prijímam.“ Týmito slovami don Ángel Fernández Artime, doteraz provinciál z Argentíny, prijal voľbu za desiateho nástupcu dona Bosca a hlavného predstaveného Saleziánskej spoločnosti. Čítať ďalej »