Lauráci majú „Srdce na dlani“

Lauráci majú „Srdce na dlani“

V predvečer medzinárodného dňa dobrovoľníctva – 4.12. občianske združenie C.A.R.D.O. pod záštitou podpredsedu vlády a ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslava Lajčáka už po piatykrát oceňovalo dobrovoľníkov roka.

Zo 115 nominácií odborná porota ocenila 11 dobrovoľníkov a dobrovoľníckych projektov.

Na odovzdávaní cien na Ministerstve zahraničných vecí a európskych záležitostí SR v Bratislave boli aj nominované Lauráčky - Lucia Chmelová a Júlia Čižmárová – v kategórii dobrovoľník v práci s deťmi a mládežou a Lamiya Jalilová v kategórii zahraničný dobrovoľník na Slovensku. Ďalej bol nominovaný aj projekt Mediálna škola a dlhodobý dobrovoľník v rómskej osade v Plaveckom Štvrtku - Tomáš Florián.

„Sme veľmi radi, že je v Laure toľko aktívnych mladých ľudí, ktorí dokážu obetovať svoj voľný čas v prospech druhých,“ povedala Zuzana Šmotláková, predsedníčka Laury.

Ocenenie Srdce na dlani je prejavom vďaky a úcty voči dobrovoľníkom. Združenie C.A.R.D.O., ktoré oceňovanie zorganizovalo, chce poukázať na veľkosť a dôležitosť práce, ktorú dobrovoľníci na Slovensku vykonávajú a ktorá je mnohokrát nepovšimnutá a neocenená.

Na slávnostné odovzdávanie cien prišli dobrovoľníkov podporiť aj operná diva Andrea Slawiski, či herci Lukáš Latinák a Bibiana Ondrejková , ktorí sa vo svojom voľnom čase tiež venujú dobrovoľníckej činnosti.

Ako uviedla TASR - v kategórii sociálne a zdravotné služby získala ocenenie 85-ročná Elena Andréová – dlhodobá dobrovoľníčka v službe seniorom v neziskovej organizácii Betánia Bratislava. Pomáha od roku 1999 tam, kde treba, v kuchyni, pri žehlení oblečenia či pri upratovaní. Betánii dokonca darovala zdedený byt.

V kategórii dobrovoľník v zahraničí ocenili Ivanu Brajerovú, za prácu pre životné prostredie ocenili Matúša Čupku, ktorý spustil iniciatívu Zelená hliadka.

V ďalších kategóriách boli ocenení Oľga Csakayová, Jule Dieterle, Eva Krajčovičová, Jana Krištofová, Lýdia Šuchová a Jana Valachová. Dobrovoľnícku cenu získal aj projekt Staré mamy v akcii a Mestská časť Bratislava – Staré Mesto za to, že dlhodobo a aktívne podporuje dobrovoľníctvo.

Všetkých nominovaných si môžete pozrieť TU!

Laura

05.12.2012 09:00