Chceme počuť Tvoj názor

Chceme počuť Tvoj názor

Rada pre mládež a univerzity KBS spustila web pod názvom mamnazor.sk, vďaka ktorému môžu aj mladí na Slovensku vyjadriť svoj názor a ovplyvniť tak októbrovú synodu na tému "Mladí, viera a rozlišovanie povolania."

Áno, je to pravda. Svätý Otec František a s ním celá katolícka Cirkev chce počuť tvoj názor na život, vieru, svet, v ktorom žiješ či tvoje životné rozhodnutia. Názor, ktorý sa nestratí, ale s ktorým sa bude rátať.

 

Svätý Otec František na október 2018 zvolal biskupskú synodu na tému „Mladí, viera a rozlišovanie povolania“. Zídu sa biskupi z celého sveta, aby spoločne rozprávali o aktuálnych otázkach mladých. A aby to bola naozaj synoda nielen o mladých, ale aj s mladými, mladí z celého sveta dostávajú možnosť vyjadriť svoj názor a ovplyvniť túto synodu, ako aj celé smerovanie Cirkvi v prístupe k mladým, ktoré z nej bude vychádzať.

 

Prostriedkom je online dotazník, ktorý nájdeš na tejto stránke. Výsledky z každého jedného vyplneného dotazníka pôjdu na spracovanie do Vatikánu. Zároveň ich však spracujeme aj na národnej úrovni, a tak získame obraz, ako vidia svet mladí na Slovensku. Výsledky sa po ukončení zbierania dotazníkov dozvieš aj na našej stránke.

 

Svätý Otec František výslovne prízvukuje, že je to výzva pre všetkých mladých. Pre aktívnych katolíkov, ale aj pre agnostikov, pre tých, čo majú vlažnú vieru, pre vzdialených od Cirkvi. Každý mladý má čo povedať dospelým, kňazom, rehoľníkom, biskupom i pápežovi. Všetci vám potrebujeme a chceme načúvať.

 

Prijmi teda výzvu a povedz odvážne svoj názor. Môže byť akýkoľvek. Ak je to tvoj skutočný názor, je pre nás cenný a chceme ho počuť. Čakáme práve na tvoju odpoveď v dotazníku!

 

Zdroj: mamnazor.sk

Laura

05.11.2017 18:53