Pomôžme deťom v Sýrii

Pomôžme deťom v Sýrii

Deti žijúce v zničenej Sýrii majú pocit, že celý svet na ne zabudol. Ich bezstarostný život bol narušený všadeprítomným násilím, smrťou a strachom. Vojna trvá už takmer 5 rokov a stále pokračuje.

Dotýka sa priamo viac ako 12 miliónov ľudí. Vyžiadala si viac ako 300 000 ľudských životov vrátane 20 tisíc detí. 500-tisíc ľudí je uväznených a nezvestných, pol milióna ďalších sú znetvorení. Počet sýrskych utečencov v okolitých štátoch vzrástol na 4 milióny. Vnútorne vysídlených je 8 miliónov ľudí vrátane detí. Najzničujúcejším dôsledkom, ktorý vojna deťom spôsobuje, je znemožnenie ich práva na vzdelanie.

Šancou pre deti a mladých je bezpečné miesto slúžiace na budovanie mieru. Miesto na míle vzdialené od násilia, kde dialóg má prednosť pred bombami a zbraňami. Saleziánske centrá v Damasku, Aleppe a Krafoune sú miestami, čo pomáhajú deťom a mladým uniknúť z väzenia vojny. Viac ako 400 rodinám poskytujú materiálnu, potravinovú a lekársku pomoc. Dennodenne tam za vzdelávaním a voľnočasovými aktivitami prichádza viac ako 2000 detí a mladých. Chceme im pomôcť priamo na mieste.

Pridajte sa k nám a pomôžte im spolu s nami počas 11. ročníka celoslovenskej verejnej zbierky Tehlička od 9. februára do 27. marca 2016. Chystáme sprievodné aktivity a materiály, ktoré pomôžu pri príprave a animácii vašich vlastných podujatí v rámci zbierky. Všetkými týmito aktivitami nielen pomôžete druhým, ale aj spoločne prežijete pôst úplne inak.

Vyzbierané finančné prostriedky budú použité na materiálnu pomoc, základnú zdravotnú starostlivosť a potravinovú pomoc pre viac ako 400 rodín, na školské pomôcky, vzdelávacie a voľnočasové aktivity, letné kempy približne pre 2000 detí a mladých, či opravu bombou poškodeného centra v Damasku.

Staňte sa aj v tomto roku súčasťou Tehličky a prežite pôst s deťmi a mladými zo Sýrie.  Ak ste škola, stredisko, spoločenstvo, alebo skupina, registrujte sa cez tento FORMULÁR. Rodiny si môžu vyžiadať podporné materiály kliknutím sem. Registrácia je otvorená do 18. januára 2016.

Potrebujeme Vás, aby saleziánske strediská v Sýrii mohli pomôcť čo najväčšiemu počtu detí.

Tešíme sa na vás.

 

Tím SAVIO o.z.

21.01.2016 18:29