Príď aj TY osláviť jeho 200-vku!

Príď aj TY osláviť jeho 200-vku!

Už 23. rok privíta Trnava mladých nadšencov, ktorí prichádzajú z celého Slovenska a okolitých krajín, aby si vychutnali nezabudnuteľnú atmosféru jedného z najväčších gospelových festivalov v strednej Európe.

Každoročne prichádzajú na Festival Lumen tisíce mladých, ktorí sa tento rok okrem skvelej hudby z domácej a zahraničnej tvorby, bloku prednášok a workshopov, či ďalšieho zaujímavého sprievodného programu môžu tešiť na jedno špeciálne prekvapko. 

Určite ste si všimli, že sa tohtoročný festival nesie v duchu hesla: "History maker", teda "tvorca histórie". Nielen kvôli tomu, že headliner festivalu Martin Smith so svojou bývalou kapelou Delirious? naspieval pieseň s týmto názvom, ale najmä z dôvodu veľkého jubilea. Tento rok oslavujeme 200 rokov od narodenia skutočného History maker. Bol ním zakladateľ saleziánov don Bosco. Človek, ktorý zmenil tento svet a bol neuveriteľným tvorcom histórie. On zmenil život miliónom mladých a pomohol im nájsť v živote Boha, zmysel a radosť. Tento rok je teda významným rokom pre saleziánsku rodinu z celého sveta.

Neváhaj a príď na Festival Lumen osláviť spolu s nami sviatok tohto veľkého človeka. Don Bosco birthday party sa uskutoční v piatok 5. júna 2015 na amfiteátri v Trnave. Si zvedavý, na čo všetko sa môžeš tešiť? Samotný program osláv ešte neprezradíme, ale buď v strehu a všetko sa včas dozvieš :).  

A vieš čo? Som presvedčený, že aj ty sa môžeš stať skutočným Tvorcom histórie!

Laura

02.04.2015 08:00