Projekt GPS: Pomôžme spolu mladým

Projekt GPS: Pomôžme spolu mladým

Od rozhodnutí, ktoré mladí robia teraz, záleží, čo bude potom. Majú vysoké ambície, už v mladom veku snívajú, idú si za svojím. Vedia si vyhľadať informácie, ale často si nevedia nájsť priestor, zastaviť sa a pokúsiť sa počúvať, čo sa ozýva zvnútra.

Rozhodnutie o tom, čo ďalej, sa ale nedá neustále odďaľovať. Najdôležitejšie rozhodnutia robia mladí okolo dvadsiateho roku života. Zažívajú neistotu, prispôsobujú sa, strácajú sa v ponukách, majú strach z nenaplnenosti života, porovnávajú sa, stále niečo dobiehajú, ale zastaviť sa nedokážu – rovnako ako my, dospelí.

Pomôžte mladým rozhodnúť sa, čo spravia so svojím životom. Túžime im pomáhať naplno prežívať čas teraz. Ale tiež podať pomocnú ruku v načúvaní ich vnútorného GPS, ktoré ich naviguje na ceste životom. Tak, ako na tom záležalo donovi Boscovi. Počúvajme zvnútra, nie zvonka. Ak počujete teraz vo vašom vnútri, že vás don Boscova túžba ženie byť blízko mladým, poďte do toho s nami: pravidelným darom, modlitbou, dobrou radou, vlastným príkladom...

Čo je kurz GPS?
Sestry saleziánky a ich novicky, manželské páry, snúbenci, animátorky ako jeden tím organizujú kurz pod názvom GPS. Je určený pre dievčatá vo veku 17 až 24 rokov. V priebehu 2 rokov prebehnú 4 kurzy na východe a západe Slovenka, ktoré absolvuje 60 dievčat. Kurzy pomáhajú mladým rozhodnúť sa čo chcú v živote robiť, akú si zvolia školu, povolanie, kariéru, osobné ciele.

Plná cena jedného víkendového kurzu pre jednu účastníčku je 56 €. Pozývame vás podporiť ich. GPS tím sa pravidelne každý štvrtok modlí za dievčatá a všetkých darcov a dobrodincov. Bližšie informácie o podpore nájdete TU.

Ďakujeme vopred za vašu veľkodušnosť a pomoc dievčatám. 

 

Prevzaté zo saleziánky.sk

Laura

04.03.2015 11:51