Rok 1996 – 3. narodeniny

Rok 1996 – 3. narodeniny

O trojke sa hovorí, že je šťastným číslom. Často sa používa aj v rozprávkach. Či už to boli tri prasiatka, tri zlaté vlasy deda vševeda alebo traja mušketieri... Aj pre Lauru boli tretie narodeniny viac-menej rozprávkové.

 

A to najmä november 1996, kedy sa konal prvý snem s prvými voľbami do orgánov Laury (nerátajúc Ustanovujúci snem z decembra 1993 v Žiline, na ktorom vzniklo Združenie Laura). Za predsedníčku bola zvolená Martina Hatoková, ktorá sa tak stala druhou predsedníčkou Združenia Laura v histórii!!! Podpredsedníčkami sa stali: Adriana Karasová, Antónia Anderková a Marta Sendeková. Zaujímavosťou týchto volieb bolo, že do kontrolnej komisie bola zvolená (okrem iných) aj Ľubica Májeková, ktorá je činná v orgánoch Laury až doteraz.

V novembri sa Laura zúčastnila aj nultého ročníka Prezentácie mimovládnych organizácií, kde so svojim zameraním na dievčatá bola jedinečnou organizáciou! Jedinečným bol dokonca aj letný stanový tábor, ktorý bol určený pre animátorky z celého Slovenska. Tie potom mohli získané schopnosti a vedomosti počas roka šíriť vo svojich strediskách. Ako mládežnícka nezisková organizácia sme sa stali pozorovateľom Rady mládeže Slovenska (RMS), kde sme postupne začali spoznávať aj ostatné mládežnícke organizácie a systém ich fungovania.

No a poslednou pozitívnou zmenou v Združení Laura bol vznik stredísk Žilina a Bratislava – Mamateyova. To vtedy ešte nikto z Bratislavčanov ani len netušil, že o 5 rokov to bude sídlo ústredia. Ale o tom až niekedy inokedy!

 

 

Laura

12.08.2013 00:00