Rok 1998 – 5. narodeniny

Rok 1998 – 5. narodeniny

Nie vždy to mala Laura ľahké. Krásne chvíle dopĺňali problémy s nedostatkom mladých animátorov a ľudí, ktorí by ťahali združenie dopredu. Napriek tomu, že v starých dokumentoch z roku 1998 sme sa dočítali, že v tomto roku došlo na ústredí Laury k personálnej kríze, činnosť na strediskách pokračovala ďalej. Dokonca vzniklo aj nové stredisko – v Šamoríne.

 

Okrem iného – vedeli ste, že Šamorín je pomenovaný podľa Panny Márie? V prvých zmienkach z r. 1238 sa spomína osada „Villa Sancta Maria,“neskôr „Zentmária“ a z toho sa odvodil súčasný maďarský názov Samorja – po slovensky – Šamorín.  Symbol Panny Márie bol často nielen na erbe či zástave mesta, ale aj na pečiatke z roku 1405. 

No ale späť k téme. Kvôli ťažšej situácii v Laure sa na Hlavnej rade Združenia Laura v dňoch 24.-25.10.1998 riešilo aj personálne zabezpečenie ústredia a stredísk. Účastníci sa zhodli aj na potrebe vytvorenia rád na strediskách, ktoré by pomáhali predsedníčkam s ich činnosťou. Hovorilo sa o výchove dobrovoľníkov a možnostiach školení, ktoré by ich mohli posunúť dopredu. Výsledok týchto snažení bolo vidieť už nasledujúci rok. Ale o tom až neskôr! 

Laura

26.08.2013 00:00