Rok 1999 - 6. narodeniny

Rok 1999 - 6. narodeniny

V šiestich rokoch deti prechádzajú dôležitým obdobím. Vypadávajú im mliečne zuby, prestávajú spávať cez obed a pripravujú sa na život „veľkého“ školáka. Lauru tiež čakali v šiestom roku jej života zmeny.

V júli 1999 sa konalo mimoriadne zasadnutie Hlavnej rady, ktorá prejednala personálne zabezpečenie centra ZL a strediska Prešov (keďže nielen v centre, ale aj na stredisku v Prešove bola personálna kríza). Zvolené bolo aj nové predsedníctvo a najmä nová predsedníčka združenia. Po prvý raz Lauru viedla sestra saleziánka – Evka Rušínová, čo malo pre Lauru v najbližších piatich rokoch veľmi pozitívne následky.  
Združenie sa modernizovalo a začalo sa s prípravami novej webstránky. Najväčšou zmenou však bolo presťahovanie ústredia z Prešova do Bratislavy. Laura mala bližšie na Ministerstvo školstva, ale aj k Rade mládeže Slovenska (ktorej členom sme už vtedy boli) a taktiež aj k iným spolupracujúcim organizáciám, ktoré mali centrum v Bratislave.
Poslednou veľkou zmenou v tomto roku bol vznik nového strediska - Žarnovice. Postarali sa o to laici a to aj napriek absencii saleziánok. Preventívny systém výchovy a charizmu dona Bosca tam medzi mladými šíria až dodnes. V tomto roku sme teda mali až 1 230 členov a to v 15-tich strediskách

Laura

02.09.2013 00:00