Strediská


Správy zo všetkých stredísk:

Na Orave športovali v papučiach

Na Orave športovali v papučiach

Dolný Kubín |

V druhú adventnú nedeľu to v dolnokubínskom saleziánskom centre Laura žilo. Zišli sa tu športuchtiví mladí ľudia, aby si už po druhýkrát zasúťažili. Kopačky však vymenili za pohodlné papuče, športovali totiž v stolnom futbale - kalčete. Čítať ďalej »


Žirafky a Malý princ

Žirafky a Malý princ

Humenné |

V SCVČ a stredisku Laura v Humennom funguje nespočetné množstvo stretiek. Lentilky, Jahôdky. Buchty z Marsu, Myšičky atď., sa pravidelne stretávajú raz do týždňa a výnimočne na nocovačke. Žirafky sa na tej svojej vzdelávacej 16-17.12. stretli s Malým princom. Čítať ďalej »



Odteraz sa dĺžka a rýchlosť ich krokov bude len zvyšovať

Odteraz sa dĺžka a rýchlosť ich krokov bude len zvyšovať

Michalovce |

Tešiace sa a zároveň majúce obavy. Srdcia plné očakávaní, no tiež máličko neisté. Dievčatá z troch stretiek a animátorstvo. 6. októbra 2017 začalo 14 dievčat žiť svoj sen. Týmto dňom oficiálne odštartovali oficiálnu prípravu na animátorstvo. Doteraz sa po svojej mohli posúvať len malými krôčikmi, no teraz sa dĺžka a rýchlosť ich krokov bude len zvyšovať. Tento večer sa vryl dievčatám do pamäti. Čítať ďalej »


Objavujeme cesty zrenia

Objavujeme cesty zrenia

Humenné |

Výchovný program Cesty zrenia sa historicky po 3 krát predstavil animátorkám v Humennom 6-7.10. 2017 prostredníctvom školenia. Dobrodružstvo objavovania absolvovalo 10 dievčat, 3 školiteľky, pár hostí a 1 kameraman s fotoaparátom. Čítať ďalej »


Eufonický víkend v Jasenovciach

Eufonický víkend v Jasenovciach

Humenné |

Predposledný septembrový víkend 22-24.9. 2017 to na saleziánskej chate v Jasenovciach žilo hudbou, spevom a miestami aj tancom. Mládežnícky zbor sa v podobe deviatich mladých hudobníkov a spevákov zúčastnil zborového sústredenia. Čítať ďalej »




Dvojbodka bodkovaná

Dvojbodka bodkovaná

Humenné |

Ako to už býva zvykom aj tento rok ukončilo naše stredisko Humenné leto dvojbodkou. Hoci sa konala bez nocovačky na nálade a chuti si dvojbodku poriadne užiť to dievčatám neubralo. Čítať ďalej »


Prímestský tábor - Volanie prérií

Prímestský tábor - Volanie prérií

Rožňava |

Tohtoročný prímestský tábor sa niesol v indiánskom duchu. Deti celý týždeň pomáhali malému kovbojovi a misionárovi na ceste za kmeňom Šavanov, ktorým mali priniesť kresťanskú vieru. Celý týždeň deti plnili staré indiánske skúšky, za ktoré dostávali tesáky, aby sa v piatok mohli zúčastniť na vodnom boji proti Setejcom, nepriateľskému kmeňu. Čítať ďalej »