Banská Bystrica



Zveziem sa

Zveziem sa

Banská Bystrica |

Nedeľné poobedie mali deti, rodičia či starí rodičia možnosť prežiť trochu inak. Mladí zo saleziánskeho strediska si pre nich pripravili divadlo s názvom Kolotoč. Čítať ďalej »


Sväté Písmo už poznáme viac

Sväté Písmo už poznáme viac

Banská Bystrica |

Prvý májový víkend sa skupinka odvážnych birmovaniek rozhodla stráviť v prírode, na chate v obci Látky pri Detve. Zúčastnila som sa jej aj ja. V piatok sme sa cez pútavú prezentáciu dostali priamo do Svätej Zeme a podozvedali sme sa čo-to o tomto území. Čítať ďalej »


Prišiel až k nám domov

Prišiel až k nám domov

Banská Bystrica |

So sviatkom svätého Jána Bosca sa už niekoľko rokov spájala akcia "Don Bosco Show", plná vtipných scénok a humoru. Tento rok sa ju organizátori rozhodli poňať iným spôsobom. Ako už napovedá samotný názov - Don Bosco u nás doma, don Bosco prišiel za nami. Čítať ďalej »


Hralo sa ako o život

Hralo sa ako o život

Banská Bystrica |

Na piatom ročníku Miniturnaja bl. Laury sa v piatok zišli dievčatá vo veku od 11 do 17 rokov. Súťažilo sa v kalčete a vo floorballe (a neskôr sa k tomu pridal aj neplánovaný turnaj v stolnom tenise), pričom nesmeli chýbať kreatívne názvy súťažiacich tímov ako Muffinky, Čipmankovia, či Snehulienky. Čítať ďalej »





Fotením vidíme svet hlbšie

Fotením vidíme svet hlbšie

Banská Bystrica |

Masmediálna komunikácia hrá v dnešnej spoločnosti dôležitú rolu. V televízii, rádiu, novinách, či na internete sa odohráva tvrdý boj o priestor pre propagáciu a o záujem diváka. V saleziánskych strediskách robíme poctivé a kvalitné akcie fungujúce na báze dobrovoľníctva. A tie si rovnako zaslúžia kvalitnú propagáciu, pomocou ktorej môžeme informovať a oslovovať ľudí. Veď sa cez ne snažíme Čítať ďalej »