Čím žijeme


O nás   Príprava   Čím žijeme   Galéria   Podporte nás   Kontakt   2%

 

 


Plánovací víkend s cieľovou destináciou: Rumunsko

Plánovací víkend s cieľovou destináciou: Rumunsko

Vides |

Dolný Kubín – rodisko viacerých významných osobností, malebné mestečko stojace popri rieke Orava a obklopené z každej strany mohutnými vrchmi. Práve sem smerovali cesty 7 misijných nadšencov z viacerých kútov Slovenska, aby počas víkendu (2.-4.6.) spoločne naplánovali program na tábor pre rumunské deti. Čítať ďalej »


VIDES leto

VIDES leto

Vides |

Ročná príprava misijných dobrovoľníkov VIDESu sa skončila a preto je čas ísť do akcie, medzi deti. Nájdete ich na týchto miestach: Čítať ďalej »



„Si MIMO??“

„Si MIMO??“

Vides |

Toto bola počas posledného formačného víkendu pred letnou misiou najčastejšie pokladaná otázka, ktorou sme tento víkend aj začali. Celé stretnutie sa odohrávalo v malebnom (trochu zasneženom) prostredí stredného Slovenska v Banskej Belej, MIMO civilizácie a signálu. Čítať ďalej »


Quo vadis?

Quo vadis?

Vides |

10.-12. februára sa naši videsáci opäť stretli v Liptovskej Štiavnici. Počas víkendu čelili viacerým otázkam – „kam kráčaš?“ bola jednou z nich. Čítať ďalej »



VIDES – Silvester

VIDES – Silvester

Vides |

Píše sa 31.12. 2016, z kalendára na stole ti máva posledný list. Ty sedíš v kresle, popíjaš kávu a robíš štatistiku toho, čo bolo, píšeš predsavzatia a rozmýšľaš nad tým, čo príde, až sa ti z hlavy parí. Áno, aj takto by mohol vyzerať posledný deň roka... Ale nie pre tých, ktorým v žilách koluje krv s krvnou skupinou VIDES. Čítať ďalej »


Advent&misie; Jozef, syn Dávidov, neboj sa...

Advent&misie; Jozef, syn Dávidov, neboj sa...

Vides |

Na sklonku adventu prichádzame so štvrtým článkom zo série rozhovorov s misijnými dobrovoľníkmi. Tentokrát sú témou misie na Slovensku, konkrétne na Luníku IX a v Boľkovciach. Videsák Peťo Dudák nám prezradí, čo zistil o slovenských deťoch, aj ako prežíva advent či misijné dobrovoľníctvo. Čítať ďalej »


Advent & misie; Hlásanie radostnej zvesti

Advent & misie; Hlásanie radostnej zvesti

Vides |

Ukrajina sa stala jej srdcovou záležitosťou. Čo je dôvodom, prečo sa tam každé leto vracia? V treťom zo série adventných rozhovorov s misijnými dobrovoľníkmi nám povie viac o misiách a advente videsáčka Klára Kubištelová. Čítať ďalej »