Čím žijeme


O nás   Príprava   Čím žijeme   Galéria   Podporte nás   Kontakt   2%

 

 

Na Luníku

Na Luníku

Vides |

Na Luníku 9 som strávila 2 týždne. Prvý týždeň som bola animátorkou na prímestskom tábore, kde bolo okolo 70 detí. Ja som mala v skupinke desať. Z toho sedem chlapcov a len tri dievčatá, takže to bolo trochu náročné. Predtým ako som prišla na Luník 9, som mala obavy, ako to zvládnem, pretože som mala istý obraz o rómskych deťoch. Bála som sa, že ma nebudú rešpektovať, budú ku mne drzé... proste že Čítať ďalej »



Nádej menom Novosilka

Nádej menom Novosilka

Vides |

Naši dobrovoľníci sú už dva týždne na Ukrajine, a to je čas, kedy sú potrebné nové sily. V nedeľu 10. júla teda cestujeme so Stanom smer Rakovets - Ukrajina. Čítať ďalej »


CASA TATALUI

CASA TATALUI

Vides |

Na istú dobu videsáci zamenili svoj domov na Slovensku za domov v inej krajine. Tam zažili prijatie, pohostenie, postretávali skromných, ale vďačných ľudí, deti túžiace po objatí, úsmeve, no najmä jednoduchej radosti z maličkostí... Partia: sestra Aďa, Miška, Betka G., Nika a Peťo spoznali a zakúsili čosi, čo človek zažije iba v Rumunsku. Prečo? Lebo „všetko bolo dobré“. :) Čítať ďalej »



Part no. 4/4 – Dubno

Part no. 4/4 – Dubno

Vides |

Štyria Slováci, tri Ukrajinky a vymodlený Víťa – takéto bolo zloženie našej misie v poslednom (pre niekoho náročnom, pre iných vtipnom) týždni. Čítať ďalej »


Hlavne buď pripravený....

Hlavne buď pripravený....

Vides |

Misijné dobrovoľníctvo. Ukrajina. Týždeň v Chudľove na tábore s deťmi. Čo vám to evokuje? Nuž väčšine mojich blízkych – byť pripravený na všetko. :) Čítať ďalej »


Ja, cisár

Ja, cisár

Vides |

Rožňava. Tretí júlový týždeň sa asi štyridsať detí spolu s mladými animátormi Laury, združenia mladých, prenieslo do dôb dávno minulých. Cez scénky, program a rôzne tvorivé úlohy objavovali náročný, odvážny a bohumilý život prvých kresťanov. Čítať ďalej »


Dve Betky v Krajine orlov

Dve Betky v Krajine orlov

Vides |

Teplo. Horúco. A poriadne. Z jednej strany nádherné hory, z druhej more. Raz búrlivé, raz pokojné. A my niekde uprostred – dve Betky v Krajine orlov. Ak ste ešte neodhalili, kde sme strávili svoju misiu, tak vám pomôžeme. Albánsko je totiž krajina, ktorá už navždy ostane v našich srdciach. Čítať ďalej »