Čím žijeme


O nás   Príprava   Čím žijeme   Galéria   Podporte nás   Kontakt   2%

 

 


Rumunsko v znamení skvelej partie

Rumunsko v znamení skvelej partie

Vides |

Mnoho ľudí tvrdí, že ak chceme pomáhať, nemusíme cestovať do zahraničia, ale nech začneme tu, doma, na Slovensku. No čo tak pomáhať Slovákom žijúcim v zahraničí? A práve za takými sme sa my, siedmi VIDESáci, rozhodli vycestovať. Nadšení pripraviť, uskutočniť nezabudnuteľný tábor a priblížiť im Matku Terezu. Naše cieľové mesto bol Aleșd v Rumunsku. Čítať ďalej »



Vitajte na Ukrajine!

Vitajte na Ukrajine!

Vides |

Druhý júlový týždeň sa začala naša cesta na prvé misie na Ukrajinu. Vôbec sme nevedeli do čoho ideme, no aj tak sme boli plné očakávania. Čítať ďalej »


Multikultúrna misia

Multikultúrna misia

Vides |

Tak som sa vrátila zo svojej misie. Trošku neplánovanej, trošku narýchlo, ale čo si povieme... Božie cesty sú niekedy nevyspytateľné a minimalisticky zbaliť kufre zas až taký problém nie je. Čítať ďalej »


Srbsko? Vrelo odporúčam!

Srbsko? Vrelo odporúčam!

Vides |

Po dlhom zvažovaní kde budem ako dobrovoľníčka cez leto pôsobiť, padla voľba práve na Srbsko aj preto, že bolo pre mňa a ostatných málo známou krajinou. A musím povedať, že neľutujem. Čítať ďalej »


Kam sa vybral Luník 9?

Kam sa vybral Luník 9?

Vides |

Je príjemné slnečné popoludnie. Okná na bytovkách sú dokorán otvorené, postávajú v nich ľudia, ktorí znudene pozorujú dianie na sídlisku. Zo všetkých strán sa ozýva energická rómska hudba. Z balkónov visia pestrofarebné koberce, ktoré si obyvatelia sušia na slnku. Po ulici šantia malé deti s úsmevom na perách a s veselým krikom sa bežia hrať na novovybudované ihrisko. Mamičky vytiahli von Čítať ďalej »



Stretnutie úspešné

Stretnutie úspešné

Vides |

V dňoch 11.-13.5.2018 sa v Poprade uskutočnilo destinačné stretnutie videsákov, ktorí cez leto budú misijne pôsobiť na Ukrajine. Bolo v niekoľkých smeroch jedinečné. Prvýkrát sme sa stretli na spoločnom destinačnom plánovaní aj s Ukrajincami, s ktorými spolupracujeme cez leto na táboroch. Prvýkrát sme si vychutnali sobotňajší deň na Štrbskom plese. Prvýkrát sme varili komplet obed pre 19 ľudí na Čítať ďalej »