Archív


Nalaď sa na Lumen!

Nalaď sa na Lumen!

pozvánka |

Možno ťa to zatiaľ nezaujalo ale teraz je tu niečo nové. Rádio Lumen je rádio pre všetkých. Skús sa naladiť na novú vlnu a pozri sa, čo nové ponúka aj pre teba ! Čítať ďalej »



V Humennom vrcholí príprava na chatovačku

V Humennom vrcholí príprava na chatovačku

Humenné |

Chatovačka na ktorú sa všetci tak tešíme je už za dverami a tak animátori a animátorky spolu so sestrami a saleziánmi, dali hlavy dokopy a počas víkendu 29 – 31. mája, na chate v Jasenovciach dolaďovali detaily, aby bolo všetko perfektne pripravené. Čítať ďalej »


Médiá ako forma vzdelania

Médiá ako forma vzdelania

správa |

Projekt Mediálna škola pre školy pokračoval aj v roku 2015, kedy lektori projektu navštívil dve stredné školy. V mestách Šaštín - Stráže a Košice sa študenti prostredníctvom lektorov dozvedeli novinky z oblasti médií, psychológie a fotografovania, ktoré im dajú vhľad do problematiky a naučia ich kriticky myslieť. Čítať ďalej »



Don Bosco birthday party!

Don Bosco birthday party!

správa |

Tento rok je pre saleziánsku rodinu na celom svete rokom veľkolepých osláv 200. výročia od narodenia zakladateľa saleziánov dona Bosca. Tento rok je teda príležitosťou viac ďakovať, modliť sa a nechať sa inšpirovať „Tvorcom histórie“. Čítať ďalej »



Saleziánske misijné dobrovoľníctvo

Saleziánske misijné dobrovoľníctvo

pozvánka |

Mnoho detí a mladých žije na ulici. Nemajú domov, možnosť chodiť do školy, nepoznajú pocit bezpečia. Sú chudobní, lebo nemajú nikoho, kto by im venoval svoj láskavý pohľad, svoju pozornosť. Máš v srdci túžbu darovať sa v službe chudobným? Nevieš ako na to? Ak si pripravený vyjsť zo svojho sveta, spoznať novú kultúru a obetovať rok života mladým v núdzi, máme riešenie. Čítať ďalej »


36 tímov zažilo pohodový volejbalový turnaj

36 tímov zažilo pohodový volejbalový turnaj

Dolný Kubín |

Dvanásty ročník najpohodovejšieho amatérskeho volejbalového turnaja KubCup ani tentokrát nesklamal, ba dokonca prekvapil dňom navyše. Od 30.4 do 3.5. 2015 to v Dolnom Kubíne žilo volejbalom. Organizátorov z Laury, združenia mladých, potešila vysoká účasť. Pod sieťou sa stretlo 36 tímov z celého Slovenska. Čítať ďalej »


XXVI Saleziánske hry PGSi 2015 v Turíne!

XXVI Saleziánske hry PGSi 2015 v Turíne!

Športový tím |

Dievčatá zo saleziánskych stredísk, vo veku 13-16 rokov, reprezentovali Slovensko na medzinárodných saleziánskych hrách v Turíne, ktoré sa uskutočnili 29.4 - 3.5. 2015 v Taliansku. Ten kto má možnosť reprezentovať Slovensko v nejakom športe určite vie, aké sú to pocity a čo všetko sa za tým skrýva. Čítať ďalej »