Archív


Priateľ, tu som!

Priateľ, tu som!

Forty For You |

Byť spravodlivý v dnešnej dobe je veľmi ťažké, najmä keď sme neustále v pokušení. Ťaháky, opisovačky, podplácanie, podvody... Toto a mnoho ďalšieho nás dostáva do pokušenia. Preto je dôležité si uvedomiť, ako v nás pôsobí Božia milosť. Čítať ďalej »



Znamenie v maličkostiach

Znamenie v maličkostiach

Forty For You |

Opäť si sa prebudil do nového dňa. Veľa sa toho dnes oproti včerajšku nezmení. Možno len to, že už nebude utorok, ale streda. Opäť ťa čaká škola, v nej spolužiaci, učitelia, či v práci kolegovia. Po škole či práci zájdeš domov alebo na intrák, splníš si svoje povinnosti, pripravíš sa na ďalší deň... Čítať ďalej »


Poďme sa rozprávať!

Poďme sa rozprávať!

Forty For You |

Pán ťa dnes vyzýva, aby si sa sústredil menej na vonkajšie prejavy svojej nábožnosti. Namiesto snahy robiť veľké skutky pred očami všetkých, odober sa radšej v tichosti sám do izby, zavri oči a skús sa s ním stretnúť vo svojom srdci. Čítať ďalej »





Pán Doktor, som chorý

Pán Doktor, som chorý

Forty For You |

Aj medzi nami sa pohybuje veľa mýtnikov. Lévi bol vtedy jedným z tých, ktorých Židia zaradili do skupiny „verejní hriešnici“. Ako mohol Ježiš ukázať práve na neho? Ako si mohol sadnúť za stôl a jesť s tým, ktorý si „privyrába“ okrádaním? Čítať ďalej »


Láska, ktorá predchádza hriech

Láska, ktorá predchádza hriech

Vides |

Mladí, spoločenstvo, odkaz don Bosca, vízia, oratórium – to všetko v sebe ukrýva aj bratislavská Mamateyka (pre tých, ktorí by náhodou nevedeli, tak sa jedná o saleziánske stredisko, nachádzajúce sa v najväčšej bratislavskej mestskej časti, v Petržalke). A práve sem viedli cesty mladých videsákov z mnohých kútov Slovenska v dňoch 13.- 15.2 2015. Čítať ďalej »