Archív


Chcem veriť, aj keď nevidím!

Chcem veriť, aj keď nevidím!

Forty For You |

„Pane, poď, kým mi dieťa neumrie!“/„Choď, tvoj syn žije!“ Úradník uveril Ježišovmu slovu a jeho syn bol v tej chvíli uzdravený. Nevidel žiadne znamenie ani div. Bezvýhradne uveril a Boh jeho vieru odmenil zázrakom, vďaka ktorému uverili mnohí ďalší. Čítať ďalej »


Na návšteve u očného

Na návšteve u očného

Forty For You |

Toľko symbolov: svetlo/tma; slepec/uvidel; vidiaci/oslepli; chorí/uzdravení. Keď si v noci vo svojej izbe po tme, možno rozoznáš obrysy postele alebo všetky rohy skriniek, ale keď rozsvietiš, zbadáš predmety na stole a všetky farby v miestnosti. Ježiš hovorí: „Som svetlo sveta“ (Jn 9, 5), teda rozsvecuje tmu Starého Zákona a celý zaužívaný spôsob viery. Čítať ďalej »


Pokorená pokora

Pokorená pokora

Forty For You |

Život každého človeka je prepletený aj zložitými, bolestnými situáciami alebo obdobiami. Či už sa ocitne priamo v nebezpečenstve alebo sa dlhšie trápi fyzicky či emočne. Nezriedka aj oboje naraz. Bezmocný, zlomený - každý rovnako zatúži po záchrane, vyslobodení a riešení. Čítať ďalej »


Šťastie? Kde si?

Šťastie? Kde si?

Forty For You |

Ježiš nám dáva skvelé odporučenie na šťastný život. Čo sa stane keď dáme nášho Otca na prvé miesto v našom živote? Otca, ktorý chce, aby sme boli dokonale šťastní. Otca, ktorý nás neskutočne miluje, nech sme akýkoľvek, nech sme urobili čokoľvek... Čítať ďalej »


Dve tváre kresťana

Dve tváre kresťana

Forty For You |

"Každé kráľovstvo vnútorne rozdelené spustne a dom sa na dom zrúti" - tak je to aj s mojim životom. Nemôžem žiť dvojtvárne. Slúžiť aj Bohu aj mamone. V kostole ako kresťan, v škole či v inom prostredí ako ateista. Čítať ďalej »


On napĺňa Zákon

On napĺňa Zákon

Forty For You |

Ježiš v dnešnom evanjeliu hovorí, že On napĺňa Zákon. V Ňom, v jeho osobe sa vyplnili všetky proroctvá Starého Zákona. Podstatou proroctiev a predpovedí je oslobodenie sa od hriechu skrze Ježiša. Čítať ďalej »


Novým hlavným predstaveným je provinciál z Argentíny

Novým hlavným predstaveným je provinciál z Argentíny

správa |

(Rím, Taliansko 25. marca 2014) – „Zverujem sa Pánovi, prosím Pomocnicu a dona Bosca aby ma sprevádzali, opieram sa o bratskosť mojich spolubratov z kongregácie a vo viere prijímam.“ Týmito slovami don Ángel Fernández Artime, doteraz provinciál z Argentíny, prijal voľbu za desiateho nástupcu dona Bosca a hlavného predstaveného Saleziánskej spoločnosti. Čítať ďalej »


83 hodín s kráľovnou

83 hodín s kráľovnou

Humenné |

Stretnúť sa s významnou osobou na 1 hodinu, vidieť sa, pokecať, či len vnímať tú jedinečnú atmošku, to je zážitok, ktorý sa neodmieta. Dievčatá zo SCVČ a strediska Laura využili jarné prázdniny a vyštartovali za svojím snom neuveriteľne až na 83 hodín. Čítať ďalej »



Cesta pokory

Cesta pokory

Forty For You |

Prvá reakcia Márie je nám veľmi blízka: „Ako sa to stane, veď ja muža nepoznám?”. Avšak po ďalšom vysvetlení od Gabriela prichádza moment pokory, ktorý nám možno už taký blízky nie je. Mária si vyberá cestu pokory, a týmto činom nám dáva dnes príklad. Čítať ďalej »