Archív


Deväť dní s donom Boscom!

Deväť dní s donom Boscom!

správa |

Na sviatok bl. Laury Vicune, našej patrónky, saleziáni spustili novénu k donovi Boscovi. Autorom zamyslení je salezián František Kubovič, direktor strediska v Bratislave na Miletičovej. Čítať ďalej »


Darujte nám svoje 2%

Darujte nám svoje 2%

správa |

Aj tento rok sa na Vás obraciame s prosbou o pomoc. Darujte nám svoje 2% a prispejte tak na vzdelávanie misijných dobrovoľníkov, Mediálnu školu a na celoslovenské športové podujatia. Mladým sme pomáhali venovať sa druhým, predovšetkým mladším kamarátom a tak sa lepšie pripraviť na život. Čítať ďalej »



Spojení pre Južný Sudán

Spojení pre Južný Sudán

správa |

Občianske združenie SAVIO a Saleziáni dona Bosca, v spolupráci s organizáciami eRko, Dobrá novina, Domka, Laura, FMA – Dcéry Márie Pomocnice a s ASC – Združenie saleziánov spolupracovníkov vyhlasuje verejnú zbierku na humanitárnu pomoc pre Južný Sudán. Čítať ďalej »


Silvestrovské Tatry

Silvestrovské Tatry

Košice |

Už tretí ročník Silvestrovských Tatier bol lákadlom pre košických turistov a milovníkov prírody. Počet záujemcov sa zvyšuje každým rokom- takže k objednanému autobusu sa musel priobjednať i mikrobus. Čítať ďalej »


 Štvrtý ročník eMeM Cupu ovládli Ptičianske strely

Štvrtý ročník eMeM Cupu ovládli Ptičianske strely

Humenné |

Amatérsky volejbalový turnaj eMeM Cup napísal v závere uplynulého kalendárneho roka svoju štvrtú kapitolu. Na podujatí, ktoré organizujú mladí z neziskovej organizácie Laura, sa 30. decembra zúčastnilo viac než 60 nadšencov volejbalu. Turnaj sa uskutočnil v priestoroch Gymnázia arm. gen. Ludvíka Svobodu v Humennom. Čítať ďalej »




Už sa to začalo!

Už sa to začalo!

Vides |

Prvé kroky videsákov v novom roku viedli počas prvého víkendu na prvé formačné stretnutie, prvýkrát v Liptovskej Štiavnici v dome Carmagnola, ktorý dostal meno podľa železničnej stanice, kde sa don Bosco prvýkrát stretol s Miškom Magonem. Čítať ďalej »


Predvianočná atmosféra v SCVČ a stredisku Laura v Humennom

Predvianočná atmosféra v SCVČ a stredisku Laura v Humennom

Humenné |

Vianočné sviatky sú čarovnou súčasťou roka. Ešte stále vidíme blikajúcu výzdobu a na námestí hrá vianočný stromček nám známe koledy. Ľudia štyri týždne lietali uviaznutí v kolobehu denných povinností a vlastných starostí, no v nedeľu si našli čas, aby sa zastavili a aby zapálili žiarivú sviečku na adventnom venci. Veď práve advent je čas príprav a očakávania príchodu malého batoliatka. Každý sa na Čítať ďalej »