Archív


Prišiel až k nám domov

Prišiel až k nám domov

Banská Bystrica |

So sviatkom svätého Jána Bosca sa už niekoľko rokov spájala akcia "Don Bosco Show", plná vtipných scénok a humoru. Tento rok sa ju organizátori rozhodli poňať iným spôsobom. Ako už napovedá samotný názov - Don Bosco u nás doma, don Bosco prišiel za nami. Čítať ďalej »


Hralo sa ako o život

Hralo sa ako o život

Banská Bystrica |

Na piatom ročníku Miniturnaja bl. Laury sa v piatok zišli dievčatá vo veku od 11 do 17 rokov. Súťažilo sa v kalčete a vo floorballe (a neskôr sa k tomu pridal aj neplánovaný turnaj v stolnom tenise), pričom nesmeli chýbať kreatívne názvy súťažiacich tímov ako Muffinky, Čipmankovia, či Snehulienky. Čítať ďalej »


Novocačka ako odmena

Novocačka ako odmena

Humenné |

V piatok 24. januára si animátorky stretka Kyslé žížalky pripravili pre svoje zverenkyne nocovačku. Spoločne ju strávilo desať dievčat vo veku 12 až 14 rokov v dome sestier saleziánok. Čítať ďalej »


Deväť dní s donom Boscom!

Deväť dní s donom Boscom!

správa |

Na sviatok bl. Laury Vicune, našej patrónky, saleziáni spustili novénu k donovi Boscovi. Autorom zamyslení je salezián František Kubovič, direktor strediska v Bratislave na Miletičovej. Čítať ďalej »


Darujte nám svoje 2%

Darujte nám svoje 2%

správa |

Aj tento rok sa na Vás obraciame s prosbou o pomoc. Darujte nám svoje 2% a prispejte tak na vzdelávanie misijných dobrovoľníkov, Mediálnu školu a na celoslovenské športové podujatia. Mladým sme pomáhali venovať sa druhým, predovšetkým mladším kamarátom a tak sa lepšie pripraviť na život. Čítať ďalej »



Spojení pre Južný Sudán

Spojení pre Južný Sudán

správa |

Občianske združenie SAVIO a Saleziáni dona Bosca, v spolupráci s organizáciami eRko, Dobrá novina, Domka, Laura, FMA – Dcéry Márie Pomocnice a s ASC – Združenie saleziánov spolupracovníkov vyhlasuje verejnú zbierku na humanitárnu pomoc pre Južný Sudán. Čítať ďalej »


Silvestrovské Tatry

Silvestrovské Tatry

Košice |

Už tretí ročník Silvestrovských Tatier bol lákadlom pre košických turistov a milovníkov prírody. Počet záujemcov sa zvyšuje každým rokom- takže k objednanému autobusu sa musel priobjednať i mikrobus. Čítať ďalej »


 Štvrtý ročník eMeM Cupu ovládli Ptičianske strely

Štvrtý ročník eMeM Cupu ovládli Ptičianske strely

Humenné |

Amatérsky volejbalový turnaj eMeM Cup napísal v závere uplynulého kalendárneho roka svoju štvrtú kapitolu. Na podujatí, ktoré organizujú mladí z neziskovej organizácie Laura, sa 30. decembra zúčastnilo viac než 60 nadšencov volejbalu. Turnaj sa uskutočnil v priestoroch Gymnázia arm. gen. Ludvíka Svobodu v Humennom. Čítať ďalej »