Archív


Haló, haló, spojíte ma s Ježišom?

Haló, haló, spojíte ma s Ježišom?

Projekt:Vianoce! |

Sú návštevy, ktoré máme radi, ale aj tie, ktorým by sme v istých chvíľach dvere radšej neotvorili. Aká bola táto? Návšteva, kde sa stretli dve ženy, ktoré pod srdcom nosili dvoch výnimočných mužov. Jeden básnik túto situáciu komentuje takto: „Dieťa v lone starenky, ústami svojej matky, pozdravuje Pána, ktorý je synom Panny“. To je ale komunikačný oblúk. Zvítanie prebehlo takmer bez slov a predsa Čítať ďalej »


Život bez strachu

Život bez strachu

Projekt:Vianoce! |

„Neboj sa, lebo si našla milosť u Boha...“ Áno, TY! Hovorí to aj Tebe! Neboj sa! Koľkokrát nami valcujú pocity strachu, nedôvery. Predstav si, aké by to bolo, keby sa namiesto strachu našou odpoveďou stala viera. Úprimná, čistá, oslobodzujúca. V maličkostiach, aj v dôležitých životných rozhodnutiach. Čítať ďalej »


Zázraky sa dejú

Zázraky sa dejú

Projekt:Vianoce! |

Zachariáš a Alžbeta boli starí a nemali deti. Zrazu prichádza archanjel Gabriel a hovorí: ... “Alžbeta ti porodí syna, syna, ktorý bude iný ako ostatní, proroka!“ Čítať ďalej »


Emanuel – Boh s nami

Emanuel – Boh s nami

Projekt:Vianoce! |

Ako dobre nám padne, keď nám niekto dá vedieť, že na nás myslí, že sa za nás modlí, že mu na nás záleží. Najviac sa to deje asi v deň našich narodenín alebo menín. Prichádzajú milé smsky, statusy, maily, telefonáty, darčeky... A my sa vtedy cítime milovaní a vďační za všetkých, ktorí na nás nezabudli. Čítať ďalej »


Rodinná kronika

Rodinná kronika

Projekt:Vianoce! |

Pri čítaní evanjelia dnešnej sv. omše si človek položí otázku, čo mi môže povedať toto čítanie rodokmeňa Ježiša Krista? Veď tam je kopec mien, mnohé také smiešne (Salmon, Obed, Zár, Sadok, ...) a žiadne poučné slová. No skúsme sa tu pozrieť na to, ako Duch Svätý vyzdvihol rodinu, Božiu rodinu. Čítať ďalej »



Prečo ste mu neverili?

Prečo ste mu neverili?

Projekt:Vianoce! |

V dnešnom evanjeliu bola zaujímavá Ježišova protiotázka: „Aj ja sa vás na niečo spýtam. Ak mi odpoviete, i ja vám poviem, akou mocou toto robím. Odkiaľ bol Jánov krst? Z neba, či od ľudí?“ A tým ich dostal. “Nevieme”. A teda odpoveď na svoju otázku nedostali. Čítať ďalej »