Archív


A víťazom sa stáva...

A víťazom sa stáva...

Projekt:Vianoce! |

Idú Vianoce. Hurá! Blížime sa do cieľa, kedy si dáme darčeky a dobre sa odmeníme tonou jedla. Ruku na srdce, však ti prebehlo hlavou, že bremeno, ktoré ponúka Ježiš je ľahšie než to tvoje vo váhe? Fakt sa ti zdalo, že zomrieť zbičovaný, niesť dobrý kus cesty drevený kríž a nakoniec byť ukrižovaný je niečo ľahšie ako to, čo prežívaš ty? Čítať ďalej »


On ma miluje totálne! A ja?

On ma miluje totálne! A ja?

Projekt:Vianoce! |

Evanjelium podľa Matúša (Mt 18,12-14) rozpráva o pastierovi, ktorý zanechá všetko, vrátane iných oviec, len preto, aby našiel jednu zatúlanú. Pastier – Ježiš si vytvára osobný vzťah so mnou, s Tebou. Čítať ďalej »


Som k dispozícii

Som k dispozícii

Projekt:Vianoce! |

Panna Mária nezaváhala. Jednoducho dôverovala a dala sa Bohu k dispozícii slovami: „Hľa, služobnica Pána, nech sa mi stane podľa Tvojho slova.“ A čo ja? Ako odpovedám Bohu ja? Dávam sa mu k dispozícií? Úplne alebo iba čiastočne? Aké je to moje „áno“ Bohu? Čítať ďalej »



Naozaj nemáme prevahu?!

Naozaj nemáme prevahu?!

Projekt:Vianoce! |

Občas sa nám zdá, že my kresťania nie sme tí, ktorí sú v prevahe. Že sa nám smejú zástupy ľudí, za to, že sa snažíme žiť správne. Pre zástupy je čudné, že sa necháme viesť Božími odporúčaniami – desatorom, ktoré nám majú pomôcť prežiť dobrý život. Pre zástupy sme staromódni. Čítať ďalej »


Animátorstvo je pre odvážnych ľudí

Animátorstvo je pre odvážnych ľudí

Humenné |

Prinášame vám rozhovory s humenskými animátorkami, ktoré svoj voľný čas trávia pomocou v stredisku Združenia Laura alebo ho aktívne venujú malým školáčkam na stretkách. Všetky dievčatá chodievajú k sestrám FMA a do Súkromného centra voľného času Laura v Humennom. Čítať ďalej »



Ako sme sa tembuildingovali

Ako sme sa tembuildingovali

správa |

Chata v Slavnickom Podhorí privítala počas minulého víkendu členov ústredia, orgánov a tímov Laury na teambuildingovom stretnutí. O svojich dojmoch a zážitkoch nám napísala Nika Kamená. Čítať ďalej »


Na čom staviaš?

Na čom staviaš?

Projekt:Vianoce! |

Pán Ježiš v dnešnom evanjeliu hovorí o 2 mužoch. Múdry muž vedel, že kopať základy do skaly je ťažké. Určite sa pritom natrápil, ale výsledok stál za to! Nemúdry muž chcel mať všetko hneď, nerozmýšľal, ale rýchlo staval. Nakoniec sa aj tak namáhal zbytočne, lebo mu dom nevydržal. Ty chceš mať aký dom? Čítať ďalej »


Sedí a čaká

Sedí a čaká

Projekt:Vianoce! |

Ježiš vystúpil na vrch a tam si sadol. Sadol si a čakal. Prichádzali k nemu zástupy chorých, nemých, trpiacich ľudí s nádejou, že ich uzdraví. Keď si aj ty hladný, smädný, ochromený, utrápený, až sa ti krúti z toho hlava a máš pocit, že každú chvíľu skončíš na zemi, Boh ti ponúka jeden liek. Nechce, aby si omdlel po ceste. Je mu to ľúto, keď sa trápiš. Chce ťa nechať ísť po tvojej ceste plného síl Čítať ďalej »