Archív


Rok 1999 - 6. narodeniny

Rok 1999 - 6. narodeniny

správa |

V šiestich rokoch deti prechádzajú dôležitým obdobím. Vypadávajú im mliečne zuby, prestávajú spávať cez obed a pripravujú sa na život „veľkého“ školáka. Lauru tiež čakali v šiestom roku jej života zmeny. Čítať ďalej »


Vides v lete zachytil vyše 400 sŕdc!

Vides v lete zachytil vyše 400 sŕdc!

Vides |

Po štyroch stretnutiach zameraných na spoznávanie Božej vôle, seba, Boha, saleziánskej rodiny a celkovej VIDES činnosti a štýlu práce s deťmi a mládežou bolo na osem miest v troch krajinách sveta vyslaných 20 dobrovoľníkov a 5 sestier saleziánok. Čítať ďalej »



Septembrová fotosúťaž "famILY"

Septembrová fotosúťaž "famILY"

správa |

Začal sa nový školský rok a s ním aj nová fotosúťaž. Keďže tento mesiac je tak viac prepojený s Národným pochodom za život, rozhodli sme sa myšlienku pochodu podporiť aj našou fotosúťažou, ktorej výherca môže pre svoje stredisko vyhrať jednu spoločenskú hru. Čítať ďalej »


Rumunsko navštívil Don Bosco

Rumunsko navštívil Don Bosco

Vides |

Posledné dva júlové týždne sa dobrovoľníci z Videsu vybrali do pohraničného mestečka Alesd v Rumunsku. Išli sme v zložení: sestry Mária a Danka, Nikol, Miška, Mery a dvaja chalani Feri a Marek. Čítať ďalej »



Deti v Selekcií odhaľovali tajomstvá viery

Deti v Selekcií odhaľovali tajomstvá viery

Vides |

Skupina VIDES dobrovoľníkov prekročila na sviatok sv. Petra a Pavla slovensko-ukrajinské hranice s úmyslom venovať čas a schopnosti deťom, mladým, ktorí to potrebujú. Vysoké vrchy Karpát, lány obilia, kupoly pravoslávnych chrámov, ktoré oslovili dobrovoľníkov spoza okien vlaku, neskôr vystriedali tváre detí zo Selekcie – dediny, kde sa konal prímestský tábor. V spolupráci s vynikajúcimi Čítať ďalej »


Rok 1998 – 5. narodeniny

Rok 1998 – 5. narodeniny

správa |

Nie vždy to mala Laura ľahké. Krásne chvíle dopĺňali problémy s nedostatkom mladých animátorov a ľudí, ktorí by ťahali združenie dopredu. Napriek tomu, že v starých dokumentoch z roku 1998 sme sa dočítali, že v tomto roku došlo na ústredí Laury k personálnej kríze, činnosť na strediskách pokračovala ďalej. Dokonca vzniklo aj nové stredisko – v Šamoríne. Čítať ďalej »


Pravda o pravde

Pravda o pravde

Vides |

1150 rokov po príchode solúnskych bratov doniesli dobrovoľníci do Chudlova Verím v Boha v ukrajinskom jazyku. V strede júla začala svoje misijné poslanie na Ukrajine druhá VIDESácka výprava. Čítať ďalej »


Študentky v objatí hôr

Študentky v objatí hôr

Vides |

Posledný júlový týždeň sa v Karpatskej prírode regenerovalo telo, ale i duch. „Nebo v srdci mojom!“ – neoficiálne motto dievčenského pobytového tábora v ukrajinskej Schidnyci bolo radostne opakované niekoľkokrát do dňa. Čítať ďalej »