Archív


Hľadajme kľúče od Božieho kráľovstva

Hľadajme kľúče od Božieho kráľovstva

Dolný Kubín |

Druhý júlový týždeň usporiadali sestry saleziánky s dolnokubínskymi animátormi v Bobrovci tradičný detský tábor. Deti prežili dni plné zábavy i poznávania. Tentokrát však so špeciálnou motiváciou – získať štyri kľúče od truhlice pokladov. Čítať ďalej »


Mladí z Humenného si zvolili slobodu

Mladí z Humenného si zvolili slobodu

Humenné |

Saleziánky a Saleziáni v Humennom pripravili v spolupráci s mladými dobrovoľníkmi zo združení Laura a Domka letný zážitkový tábor pre deti a mládež pod názvom Krajina Gulag. Na „chatovačke“, ako akciu s dlhoročnou tradíciou nazývajú, sa zúčastnilo viac ako sto detí vo veku 10 – 16 rokov z Humenného a okolia; nechýbali ani mladí z Košíc, Bratislavy či Švajčiarska. Čítať ďalej »


Rok 1996 – 3. narodeniny

Rok 1996 – 3. narodeniny

správa |

O trojke sa hovorí, že je šťastným číslom. Často sa používa aj v rozprávkach. Či už to boli tri prasiatka, tri zlaté vlasy deda vševeda alebo traja mušketieri... Aj pre Lauru boli tretie narodeniny viac-menej rozprávkové. Čítať ďalej »


Zaži aj ty MISIE!

Zaži aj ty MISIE!

Vides |

Drahí priatelia, 11. – 13. októbra Vás srdečne pozývame na prvé stretnutie priebežnej víkendovej prípravy misijných dobrovoľníkov VIDESu v Novej Dubnici. Čítať ďalej »


Sme sa vybrali na retro-faru

Sme sa vybrali na retro-faru

Bratislava - Kremnická |

Cieľ našej chatovačky bol 200 km na východ, v ‘malom’ Veľkom Borovom. Babka kostolníčka nás privítala s otvorenou náručou a zaviedla nás 27 krokov ďalej od zastávky do retro fary. Naša fara bola zaujímavá hlavne svojim sviežim kompostovým ovzduším. Na tmavej chodbe boli zavesené staré fotografie prvých svätých prijímaní a ochrancom týchto historizmov bol vypchatý sokol. Naša animátorka po prvom Čítať ďalej »


Rok 1995 – 2. narodeniny

Rok 1995 – 2. narodeniny

správa |

Keď má dieťa dva roky, dokáže už samo chodiť, zdvihnúť zo zeme hračku a to bez toho, že by spadlo. Taktiež dokáže kopať do lopty, obliecť si ponožky či čiapku, otvoriť si dvere, dokonca už kladie jednoduché otázky: „Kam ideš? Čo je to?“ Čítať ďalej »


Mladí si vyskúšali projektovanie s KomPrax-om

Mladí si vyskúšali projektovanie s KomPrax-om

správa |

Dvadsiatka mladých ľudí z Dubnice nad Váhom, Dolného Kubína, Trnavy, Humenného a Bratislavy sa počas víkendu 28.-30. júna stretla v Belušských Slatinách, aby sa na KomPraxe priučili finančnému manažmentu a osvojili si rozpočtové myslenie, ktoré je dôležité nielen v neziskovom sektore, ale aj v súkromnom živote. Čítať ďalej »


Zvieratá zo ZOO zobúdzali Dubničanov

Zvieratá zo ZOO zobúdzali Dubničanov

Dubnica nad Váhom |

Exotický ostrov, na ktorý sa začiatkom júla premenilo Oratko sestier saleziánok, privítal medzi svojimi palmami desiatky detí na tradičnom letnom prímestskom tábore. Tohtoročná téma nebola pre animátorov novinkou, pretože tému Madagaskar mnohí z nich zažili ešte ako účastníci na letnom tábore v roku 2006. Čítať ďalej »



Rok 1994 – 1. narodeniny

Rok 1994 – 1. narodeniny

správa |

Rok 1994 bol rokom veľkých zmien a pokrokov. Na Slovensku sme si zvykali na nový štát a slovenskú samostatnosť. V Európe sa do kín dostáva film Forrest Gump, v Juhoafrickej republike bol inaugurovaný prvý čierny prezident – Nelson Mandela; medzi Francúzskom a Veľkou Britániou otvorili tunel popod La Manche a... a v Laure vznikli 3 nové strediská! Čítať ďalej »