Archív



Rok 1994 – 1. narodeniny

Rok 1994 – 1. narodeniny

správa |

Rok 1994 bol rokom veľkých zmien a pokrokov. Na Slovensku sme si zvykali na nový štát a slovenskú samostatnosť. V Európe sa do kín dostáva film Forrest Gump, v Juhoafrickej republike bol inaugurovaný prvý čierny prezident – Nelson Mandela; medzi Francúzskom a Veľkou Britániou otvorili tunel popod La Manche a... a v Laure vznikli 3 nové strediská! Čítať ďalej »


Chatovali s Main

Chatovali s Main

Šamorín |

Prímestský tábor v Šamoríne prežili decká so sv. Máriou Dominikou Mazzarelovou. Tohtoročný tábor sa niesol v téme moderného života sv. Márie Dominiky Mazzarelovej, ktorú volali aj Main. Čítať ďalej »


Rok 1993 – náš vznik

Rok 1993 – náš vznik

správa |

Isto už každý z vás zachytil správu, že 4. decembra oslávi Laura, združenie mladých, svoje 20. narodeniny. Preto sme sa rozhodli, že až do našich decembrových narodenín vám každý pondelok predstavíme jeden rok v Laure. Postupne prejdeme od jej vzniku až po súčasnosť. Spoločne si tak budeme môcť prezrieť, čím všetkým si Laura za svojich dvadsať rokov prešla. Čítať ďalej »


Chystáš sa na pochod za život?

Chystáš sa na pochod za život?

pozvánka |

Ľudský život treba chrániť! A to od počiatku. Preto príď aj TY na Národný pochod za život (NPŽ), ktorý sa uskutoční 22. septembra v Košiciach. Chceme tak spolu vyjadriť, že v súčasnosti už nestačí byť za život iba v našom súkromí, ale je potrebné sa aj verejne vyjadriť za ochranu života a vyžadovať zmeny vedúce k jeho ochrane predovšetkým v oblastiach ľudských práv, legislatívy, školstva, Čítať ďalej »



V Humennom sa roztáčalo Maxistretko

V Humennom sa roztáčalo Maxistretko

Humenné |

Scvč a oratko Laura v Humennom tradične ukončilo svoju činnosť akciou Maxistretko. Záverečného stretnutia sa zúčastnilo viac ako šesťdesiat detí. V toto piatkové popoludnie im animátorky spolu so sestrami saleziánkami pripravili program plný hier a súťaží. Celej akcii pridala na zaujímavosti aj téma Maxistretka- Kráľovstvo lesných strážcov. Čítať ďalej »



Výlet za odmenu

Výlet za odmenu

Šamorín |

Členovia detského zboru v Šamoríne sa v sobotu 15.6. vyšantili v krásnom zelenom prostredí bratislavskej Partizánskej lúky. Čítať ďalej »


Pošli Zdravas našim VIDESákom do sveta!

Pošli Zdravas našim VIDESákom do sveta!

Vides |

Leto je očakávaným obdobím nielen pre školákov, ktorým začínajú prázdniny a s nimi plno výletov a táborov, ale aj dlho očakávaným obdobím, na ktoré sa počas celého roka misijní dobrovoľníci svedomito pripravovali. Čítať ďalej »