Archív



Odvaľ kameň, otvor dvere!

Odvaľ kameň, otvor dvere!

Forty For You |

Učeníci pribehli k prázdnemu hrobu, no okrem poskladanej plachty nič nenašli. Nevedeli, čo sa stalo, lebo ešte vtedy nechápali Písmo. Nevideli a nerozpoznali Božie zámery a konanie. Boli totiž úplne iné, nie z nášho sveta. Prišli od Boha. Zmŕtvychvstalý Ježiš Kristus k nám opäť prichádza – tentokrát Cestou, ktorá znamená Pravdu a Život. Porazil smrť a prišiel sa podeliť s Jeho víťazstvom - Čítať ďalej »



Don´t worry child!

Don´t worry child!

Forty For You |

Často máme strach... strach z neznáma... bojíme sa vykročiť vpred... Boh obetoval svojho Syna, svojho jediného Syna. Ako dôkaz svojej lásky voči nám. Dal nám ho ako ukážku, ako VZOR. Nebojme sa vykročiť po ceste tohto Vzoru. Veď čo je to takých 70 rokov života v porovnaní s večnosťou? Nemáme čo stratiť. Ale práve naopak, máme čo získať! Ježiš vstal z mŕtvych ľudia, žije večne, čaká nás, len Čítať ďalej »


Zlo kleslo! Láska vystúpila Hore!

Zlo kleslo! Láska vystúpila Hore!

Forty For You |

Je dokonané. Všetko sa zdá také smutné, prázdne. Tichom sprevádzaný dnešný deň... Ale práve naopak, dnes nepanuje smútok. Už nepanuje ani strach a úzkosť a ani smrť! Zomrel pre mňa. On nechal dnes zomrieť to, čo vo mne potrebuje zomrieť. Môj strach, moju úzkosť, moje obavy a neveru, ktorá je často spojená s hriechom. Dnes nám dáva i jeho Matku, našu Nebeskú Matku. Necháva nám ju ako oporu, ako Čítať ďalej »


Nechápem, ale chcem milovať!

Nechápem, ale chcem milovať!

Forty For You |

„Teraz ešte nechápeš, čo robím, ale neskôr pochopíš.“ Ježiš miluje Petra a preto sa mu snaží vysvetliť, čo robí. A aj tak nechápe. Panna Mária hovorila don Boscovi to isté: „Časom všetko pochopíš.“ A don Bosco na sklonku svojho života pochopil, čo tým myslela. Sen z detstva pochopil v starobe. Trvalo mu to celý život, hoci bol vzdelaný a s mládežou pracoval každučký deň. To, čo sa stalo v ten Čítať ďalej »


Chance to Change

Chance to Change

Šamorín |

Šancu zmeniť sa mali možnosť birmovanci a mladí zo Šamorína 23.03.2013 v predvečer Kvetnej nedele – svetového dňa mladých. Okrem hier, spoznávania sa, hollywoodskeho fotenia ich čakali aj netradiční hostia a duchovná obnova. Celý program sa konal v dome zmien =D – u sestier saleziánok. Čítať ďalej »



Prečo vidíš iba seba?

Prečo vidíš iba seba?

Forty For You |

Judáš bol členom tímu dvanástich, osobne mal možnosť Ježiša spoznávať, bol ním vyslaný a nielen že videl znamenia a zázraky, ale pravdepodobne sa diali aj jeho vlastnými rukami. A predsa zlyhal... Zaslepil ho zisk. Takýto na oko výhodný mešec láka každého jedného z nás. Všetci máme vo svojom živote niečo, čo nás viac alebo menej vzďaľuje od Boha, čo je pre nás dôležitejšie ako On. Vlastniť je Čítať ďalej »