Archív


Pane, ulov aj mňa!

Pane, ulov aj mňa!

Forty For You |

Boží syn, náš Vykupiteľ, vedel, že hoci jeho čas na Zemi sa kráti, že stále je tu pre ľudí. Robil zázrak, učil ako byť rybármi ľudí, hovoril podobenstvá... Apoštoli boli celý čas s ním. No ani medzi nimi nebol v bezpečí. Vedel, že ho čaká miesto v nebeskom kráľovstve – po boku Jeho Otca – nášho Pána, no tiež vedel, že niektorí nie sú správne „chytení za srdce“. Tak ako učeníci aj my sme veľakrát Čítať ďalej »


Účastníci Mediálnej školy natočili klinickú smrť

Účastníci Mediálnej školy natočili klinickú smrť

MeŠ |

Mediálna škola má ďalších absolventov. Svoje vzdelávanie ukončili počas víkendu 22.-24. marca v Žiline posledným – štvrtým kurzom. Účastníci si na kurze priblížili techniky audiovizuálnej tvorby, scenáristiku a dokumentaristiku. Pod vedením odborných lektorov dramaturgičky Ivy Kušikovej a kameramana a strihača Jána Drgoňa si osvojili aj praktickú tvorbu krátkych filmov, ktoré boli zároveň aj ich Čítať ďalej »


JeJeJe! (Ježiš je Jedinečný)

JeJeJe! (Ježiš je Jedinečný)

Forty For You |

Je normálne a pochopiteľné, že Máriino plytvanie vyvolalo protest. Nedá sa ospravedlniť ani podľa objektívnych a normálnych merítok. Asi mnohým z nás by napadlo, či je rozumné takto plytvať drahým olejom, keď vieme, že sú ľudia, ktorým by mohol byť užitočnejší. Ježišove slová, ktoré ospravedlňujú Máriino konanie však poukazujú na jeho blízku smrť a na výnimočnosť situácie. Ježiša nie je možné Čítať ďalej »


On niesol naše neduhy, vzal na seba naše bolesti

On niesol naše neduhy, vzal na seba naše bolesti

Forty For You |

„Hosanna Synovi Dávida!“ ... „Ukrižuj, ukrižuj ho!“ Radosť. A utrpenie. Oboje je neoddeliteľnou súčasťou života. S Ježišom dostáva jedno aj druhé hlbší zmysel. Tešiť sa z maličkostí všedného dňa rovnako ako z veľkých, výnimočných vecí, je životne dôležité najmä tam, kde je veľa utrpenia. Dobrým príkladom sú deti žijúce v biede, ktorým ich neľahký život spestrí aj hračka vyrobená z odpadkov či Čítať ďalej »


Nemôžeme rozdávať, čo sme neprijali

Nemôžeme rozdávať, čo sme neprijali

Forty For You |

Panna Mária dnes hovorí Bohu svoje áno a prijíma Ježiša do svojho vnútra, aby ho mohla darovať svetu. Boh je aj k nám nesmierne štedrý, pretože rovnako aj nám dáva možnosť každý deň prijať Krista do svojho vnútra a darovať ho svetu. My sa môžeme tiež stať pre tento svet nositeľom Krista. Môžeme sa stať niekým, kto dovolí Ježišovi používať svoje ruky, nohy, ústa, aby On mohol pokračovať na tomto Čítať ďalej »


Láska v 3D! –> Dať Druhému Dobro

Láska v 3D! –> Dať Druhému Dobro

Forty For You |

Ježiš to mal vtedy s ľuďmi ťažké. Nechápali, boli tvrdohlaví, nechceli počúvať srdcom... A on sa tak snažil im pomôcť... Jeho svedectvo nebolo postavené na slovách, ale na konkrétnych skutkoch. „...keď už nechcete veriť mne, verte tým skutkom, aby ste poznali a vedeli, že vo mne je Otec a ja v Otcovi!“ A dnes je tomu tiež tak... Ježiš sa snaží a napriek všetkému, aj dnes to má s nami ťažké. Tiež Čítať ďalej »


Pripravený zomrieť za pravdu?

Pripravený zomrieť za pravdu?

Forty For You |

Poznáš to, deti sa hrajú, keď zrazu príde reč o otcoch. Každý sa snaží svojho otca vyzdvihnúť a vychváliť pred všetkými. Tak isto aj rodičia, sem tam si na káve s priateľmi alebo kolegami prikrášlia realitu. „Ten môj je všemocný, najsilnejší.“ Ak mi uveríte, ak pôjdete po mojich stopách, stopách lásky môjho Otca, budete žiť naveky a smrť nebude nič v porovnaní s nekonečnou slávou v nebi. Čistá Čítať ďalej »


Pravda ťa oslobodí!

Pravda ťa oslobodí!

Forty For You |

Ježiš v dnešnom evanjeliu upozorňuje Židov, že len pravda ich môže urobiť slobodnými. Tí sa však bránia, veď sú synmi Abraháma, tak o akej neslobode to hovorí? Ježiš však vidí do ich srdca... napomína ich za neslobodu ich skutkov. Ako by to bolo, keby sa Ježiš dnes pozrel do môjho srdca? Bránil by som sa aj ja vyjadrením, že som kresťan, že všetko predsa svedomito dodržiavam? Aká by však bola Čítať ďalej »


Turnaj vo vybíjanej opäť zožal úspech

Turnaj vo vybíjanej opäť zožal úspech

Humenné |

Napätie, športový duch, fair-play. Aj takto by sa dala opísať sobotňajšia atmosféra, ktorú vyvolal už štvrtý ročník turnaja Gianny Beretty Mollovej vo vybíjanej. Ten usporiadalo súkromné centrum voľného času Laura v Humennom. Tímové zastúpenie tu mali Humenné, ktoré malo dva tímy, Košice, Michalovce, Rožňava a Sabinov. Čítať ďalej »


Buď „ČČ“ = buď človek činu!

Buď „ČČ“ = buď človek činu!

Forty For You |

Všetci poznáme tento príbeh, jeho hlavných aktérov a dokonca vieme aj pozadie. Aká ťažká dilema pre Jozefa. Trápila ho skutočnosť, že Mária musí zomrieť a tak nad tým premýšľal ako to urobiť, aby prežila a vtedy to prišlo- zasiahol Boh. Boh vždy zasiahne, len mu to musíme dovoliť. Aj dnes, skúsme sa obzrieť nad našim pôstom, veď do veľkej noci nám ostáva už len pár týždňov, kde bol v našich Čítať ďalej »