Archív


Nie kameňom, ale láskou ich zmeníš!

Nie kameňom, ale láskou ich zmeníš!

Forty For You |

Dav sa strhol a chystal sa ukameňovať tú, ktorá sa previnila. Aké ľahké – dvihnúť kameň na druhého a potrestať jeho hriech... Ako často si berieme právo niekoho odsúdiť. Ako rýchlo sa nechávame strhnúť davom a odpisujeme druhých, nehľadiac do svojho vlastného vreca hriechov. Dobre vieme, čo všetko by sme v ňom našli. Je nám jednoduchšie súdiť iných, ako seba... A prichádza Ježiš, ktorý ženu Čítať ďalej »


Chcem skutočne počúvať

Chcem skutočne počúvať

Forty For You |

„Odsúdi náš zákon človeka prv, ako by ho vypočul...?“ Zdá sa, akoby toto zažil už každý. Nepochopenie, nevypočutie, odsúdenie. Môžeš hovoriť, robiť, čo len chceš, nič sa tým nezmení... Alebo naopak. Môže ten druhý povedať, urobiť čokoľvek, už sa tým nič nezmení. Jednoducho je taký. Takí sú všetci. Špinaví, nezodpovední, leniví, zlí alebo horšie... Naozaj? Sú moje názory také pevné a isto iste Čítať ďalej »


Chcem byť iný!

Chcem byť iný!

Forty For You |

Ako sme my ľudia niekedy presvedčení o tom, že už poznáme Boha , že o ňom vieme všetko. Rovnako aj Jeruzalemčania z dnešného evanjelia si boli istí, že vedia, kto je Boh a že poznajú aj Ježiša. Áno, poznajú ho, niečo o ňom počuli, ba dokonca „poznajú jeho adresu“. No Ježiš ďalej pokračuje a upriamuje ich pohľad na Otca – na toho, ktorý ho poslal zo svojho kráľovstva. A to je jeho pôvod. Ježiš Čítať ďalej »


Fotosúťaž „Don Bosco medzi nami“

Fotosúťaž „Don Bosco medzi nami“

správa |

S príchodom relikvií dona Bosca na Slovensko sa organizácie Domka a Laura rozhodli usporiadať fotosúťaž pre mladých, ktorá má za cieľ pripraviť ich na osobné stretnutie so zakladateľom saleziánov. Čítať ďalej »


Mediálna škola tento raz aj s hasičmi

Mediálna škola tento raz aj s hasičmi

MeŠ |

Prváci z Mediálnej školy (MeŠ) absolvovali počas víkendu 8.-10. marca už druhý zo štyroch kurzov. Po prvom kurze „VIDÍM“, zameranom na písanú žurnalistiku a zásady bezpečného internetu, si účastníci osvojili ďalšiu mediálnu zručnosť – fotografovanie. Čítať ďalej »


Jeden z nás - Deň počatého dieťaťa!

Jeden z nás - Deň počatého dieťaťa!

správa |

25. marec – Deň počatého dieťaťa („DPD“), je pravidelná celoslovenská kampaň mimovládnych organizácií združených vo Fóre života, ktorou chcú šíriť úctu ku každému počatému ešte nenarodenému dieťaťu. 25. marca slávia sympatizanti Deň počatého dieťaťa a v období okolo tohto termínu sa uskutočňujú rôzne aktivity poukazujúce na potrebu chrániť ľudský život od počatia. Kampaň je možné podporiť nosením Čítať ďalej »


Nominuj UP_Animátorku a vyhraj!

Nominuj UP_Animátorku a vyhraj!

správa |

Nepochybujeme o tom, že v našich Lauráckych strediskách je plno perfektných a kvalitných animátoriek. Z príležitosti príprav na 20. výročie sme sa rozhodli oceniť tie najlepšie z najlepších – v súťaži UP_Animátor(ka)! Čítať ďalej »


Ovečkám ide o duše

Ovečkám ide o duše

Humenné |

Vždy je niečo po prvý raz, a preto sa dievčatá zo stretka ovečiek rozhodli prvýkrát vyskúšať duchovné cvičenia. Celé natešené sa v nedeľu poobede 17. marca priviezli na chatu v Jasenovciach, kde sa konalo podujatie realizované Scvč Laura Humenné pod Názvom Nulťáčky. Čítať ďalej »