Archív


Je krásne znovu byť pri Otcovi

Je krásne znovu byť pri Otcovi

Forty For You |

Čo asi najviac potešilo a povzbudilo márnotratného syna, keď sa vrátil domov? Že sa mohol konečne okúpať, čisto obliecť a dosýta najesť? Možno. Ale určite omnoho viac ako očista tela ho musela potešiť očista duše. Žiaden prsteň, ani vykŕmené teľa nemohli nahradiť najvzácnejší dar jeho otca. Odpustenie, druhú šancu. Už nedúfal v lásku, chcel aspoň zľutovanie. A dostal omnoho viac. Nikdy nie je Čítať ďalej »


Chcem dávať a nielen brať!

Chcem dávať a nielen brať!

Forty For You |

Zaujímavý prístup vinohradníkov k hospodárovi. Nechceli mu vrátiť jeho diel úrody. Prečo? Veď vinohradníci boli iba prenajatí. Zem ani vinica im nepatrila. Za prácu však určite dostali dobrú výplatu a možno aj nejaké tie zamestnanecké výhody :). Tak prečo chceli majiteľa pripraviť o úrodu hrozna? Ako sa hovorí – malá kopa pýta viac. Aj my sa niekedy pripútame k určitým veciam – počítač, telka, Čítať ďalej »


Boh miluje tých najchudobnejších!

Boh miluje tých najchudobnejších!

Forty For You |

Rovnako ako boháč možno aj my niekedy túžime, aby nám niekto ovlažil jazyk kvapkou vody, načiahol k nám pomocnú ruku a vyzdvihol z blata, v ktorom sme sa ocitli. Pritom však zabúdame na jednu podstatnú vec. Načo túžiť po kvapke, ak celý náš život máme možnosť načrieť a piť zo živej vody? Odpoveď sa možno skrýva v jedinom slove – človek. Človek hriešny, človek zraniteľný. Toľkokrát sme Boha Čítať ďalej »


Mediálnej škole pribúdajú absolventi

Mediálnej škole pribúdajú absolventi

MeŠ |

Už čoskoro bude mať Mediálna škola ďalších absolventov. Posledným – štvrtým kurzom, počas víkendu 22.-24. marca ukončia svoje dvojročné snaženie už štvrtí absolventi projektu. Heslo posledného kurzu je „DÁVAM“, preto úloha účastníkov bude veľmi tvorivá. Čítať ďalej »


Kto slúži, bude prvý!

Kto slúži, bude prvý!

Forty For You |

Byť prvý znamená slúžiť?! To si snáď Ježiš robí dnes srandu?! Veď mne sa páči súťažiť, vyhrávať, zanechať po sebe niečo veľké, prípadne získať významné miesto, ako chceli Jakub s Jánom. No takto to nefunguje. S výhrami často prichádza túžba po ďalších úspechoch a nahlodávajúca pýcha. Takýchto nás Pán nielenže nechce mať, On pyšných služobníkov nepotrebuje. Veď tí budú pracovať pre seba, nie pre Čítať ďalej »


Zhora dole a zdola hore!

Zhora dole a zdola hore!

Forty For You |

Sv. don Bosco, zakladateľ rehole saleziánov, sa venoval chudobným chlapcom z Turína. Vychovával ich, učil ich katechizmus... no nie len to. Nebol to len učiteľ. Bol to hlavne jeden z nich. Nerobil zo seba niekoho viac, niekoho, kto len dohliadal nad ich výchovou a vzdelaním. Bol ten, ktorý sa znížil na ich úroveň, zapojil sa do hry s nimi ako jeden z nich. Ten, ktorý chodil a „žobral“ o miesto pre Čítať ďalej »


Don Bosco hľadal talenty aj v Humennom

Don Bosco hľadal talenty aj v Humennom

Humenné |

Počas prvej februárovej nedele oslávili členovia a sympatizanti saleziánskej rodiny (ďalej len: sales fans) sviatok don Bosca v Mestskom kultúrnom stredisku v Humennom. Mladí z miestnych stredísk organizácií Laura a Domka pripravili pre sales fans dvojhodinový kultúrno-zábavný, resp. zábavno-kultúrny, resp. nie bližšie žánrovo- ani inak definovateľný program pod názvom Talenty don Bosca. Čítať ďalej »


Ježiš ti to raz všetko vráti!

Ježiš ti to raz všetko vráti!

Forty For You |

Inými slovami by sa to dalo povedať: ,,Nerob druhým to, čo nechceš aby robili tebe,“ alebo opačne: ,,Rob druhým to, čo chceš, aby robili tebe.“ Ježiš nás vyzýva k tomu, aby sme sa milovali navzájom a neodsudzovali jeden druhého. Často nás odrádza, že nám podaktorí dobrotu a láskavosť odplácajú nenávisťou a egoizmom. Ale Ježiš to všetko vidí a raz nám to tisícnásobne vráti. Ani si nevieme Čítať ďalej »


Modlitba = neobyčajne zázračný rozhovor

Modlitba = neobyčajne zázračný rozhovor

Forty For You |

Ježiš vzal svojich troch, aby im ukázal, čo dokáže „jeden obyčajný rozhovor“. Zažiaril, zmenil sa, stretol sa s prorokmi, počul hovoriť Boha... proste, slovami Petra – bolo im tam dobre. A čo ja? Ako som na tom? Po modlitbe nielen človek, ale ani Ježiš neostal rovnaký. Ako mení modlitba mňa? Žiarim po rozhovore s Bohom i ja? Potom sa Ježiš s Eliášom a Mojžišom začal baviť o svojom odchode. Čítať ďalej »


Misia č. 1: Rozdávaj lásku

Misia č. 1: Rozdávaj lásku

Forty For You |

Ten, ktorý vymyslel logiku od nás chce, aby sme ju porušili, aby sme sa na ňu vykašľali a robili úplný opak toho, čo nám vraví naša ľudská prirodzenosť. Milovali nepriateľov, modlili sa za tých, čo nás nenávidia. Fúúú, to je poriadne tvrdý oriešok. Ono by sa to aj dalo a dokonca celkom ľahko – rozdávať lásku. Kebyže ju jednoducho len tak posúvame ďalej. Možno keby sme sa stále držali v Čítať ďalej »