Archív


Začína Tehlička pre misie

Začína Tehlička pre misie

správa |

Tehličku pre misie tento rok odštartovala kampaň na Kamennom námestí v Bratislave a večerný benefičný koncert v UPeCe, na ktorom vystúpi Zuzana Smatanová, Marián Čekovský, Komajota a iní... Čítať ďalej »


Pôst je dažďom, aby človek zakvitol

Pôst je dažďom, aby človek zakvitol

Forty For You |

Pôst je apgrejdom pre vzťah s Bohom. Skvalitňuje a zintenzívňuje komunikáciu a tým aj našu blízkosť pri Bohu. Postiť sa neznamená byť zamračený, alebo každému hovoriť, že dnes nejem sladkosti či nepočúvam hudbu... Je to činnosť, ktorá pramení v najväčšej hĺbke srdca a jej cieľom je absolútna blízkosť pri Bohu. To znamená, že pôst nerobí človeka smutným a otráveným, ale práve naopak. Je dažďom pre Čítať ďalej »


Laurovica v Trnave

Laurovica v Trnave

Trnava |

Tento rok sme oslavovali v stredu 23.1.2013 v našom dievčenskom oratku hneď dve veci. Spomienku na blahoslavenú Lauru Vicuňu a 20. výročie založenia Laury – združenia mladých. Čítať ďalej »


Naše úspechy vznikajú našou vierou, že to dokážeme

Naše úspechy vznikajú našou vierou, že to dokážeme

Humenné |

Šport je momentálne v Humennom na 1. mieste. Volejbal, futbal, hokej, basketbal...každý má to svoje. Aj skupinka dievčat pod záštitou Scvč Laura - Humenné sa rozhodla aktívne využiť 2 dni (8.-9.2.), práve športovým rozvojom. Pozvanie na školenie prijal Ján Podhájecký a Adriana Pienčáková ( členovia športového tímu OZ Laura a tréneri slovenských dievčat na Medzinárodných športových hrách PGS.) Čítať ďalej »


Ovečky sa plavili aj po snehu

Ovečky sa plavili aj po snehu

Bratislava - Kremnická |

Spolu s Aničkou a Pavlínkou sme išli nakúpiť potraviny. Katka a Marfuš išli nakúpiť ozdoby, no omylom nastúpili na zlý autobus, takže trochu zablúdili. Kika vyrábala lodičky z papierikov. Potom sme boli spoločne na sv. omši. Keď sme sa vrátili do domčeka, začali sme s prípravou večere -štipľavá polievka s rezancami podľa námorníckej receptúry a domáce vafle s čokoládovým pudingom. Bolo to Čítať ďalej »


Si synom márnotratného Boha!

Si synom márnotratného Boha!

Forty For You |

Výchova, ako sme čítali v dnešnom evanjeliu, nespočíva v direktívnom vzťahu otca a syna. Tým, že by mu otec rozkázal, čo má a čo nemá robiť, byť u svojho márnotratného syna nedocielil premenu ani skutočný rast. Toto pochopil pred pár rokmi aj don Bosco, ktorý bol tiež márnotratný. Ale – márnotratný na lásku. Nebál sa ňou „plytvať“ a „rozhadzovať“ ju všade, kde bol. Pretože vedel, že raz to Čítať ďalej »



Neostala ani omrvinka

Neostala ani omrvinka

Bratislava - Kremnická |

Počasie bolo nepriaznivé a cesty zľadovatelé , no dievčatá zo všetkých stretiek sa zišli v domci, aby sa pripravili na veľkolepú slávnosť. Do pečenia a ozdobovania torty sa zapojila Veselá kopa, Crazy sheep, Vlna kritiky a Muchy. Čítať ďalej »



Pôst aj cez facebook na FFY

Pôst aj cez facebook na FFY

správa |

Na popolcovú stredu spolu s Domkou už po tretíkrát spustíme sériu pôstnych zamyslení - Forty For You. Tento raz to bude však iné. V spolupráci s občianskym združením Savio sme pripravili upgrade – zamyslenia aj vo forme mobilovej aplikácie „Forty 4U“. Čítať ďalej »