Archív


Nemožné možným

Nemožné možným

Projekt:Vianoce! |

Zachariáš a Alžbeta. Harmonický pár, spravodlivý, bohabojný, zachovávajúci prikázania. Jedna vec ich však celý život trápila: túžili po dieťati, ktoré nikdy nemali. Alžbeta bola neplodná. V dnešnom evanjeliu však Boh posiela anjela Gabriela k Zachariášovi so slovami, že jeho manželka predsa len dieťa počne. Zachariáš tomu nedokáže uveriť: „Veď ja som starec a moja manželka je v pokročilom veku...“ Čítať ďalej »



Námet na telenovelu

Námet na telenovelu

Projekt:Vianoce! |

Predpokladám, že nikto z nás by sa nechcel ocitnúť v situácii, ktorú zažil sv. Jozef. S Máriou sa spoločne pripravujú na svadbu, na ktorú sa určite veľmi tešia. Keď tu zrazu Jozef zistí, že jeho snúbenica čaká dieťa, ktorého otcom nie je on. Čítať ďalej »


„Všetkých pokolení bolo...“

„Všetkých pokolení bolo...“

Projekt:Vianoce! |

Štrnásť pokolení od Abráhama po Dávida, štrnásť od Dávida po babylonské zajatie a štrnásť od Babylonu po Ježiša. Nemohlo to prísť hneď? Na čo toľké čakanie? Na čo slávny Dávid? Na čo trápenie v zajatí? Čo ak v tom niečo naozaj je... Čítať ďalej »


Pokorný učí pokore

Pokorný učí pokore

Projekt:Vianoce! |

Zástupy v dnešnom evanjeliu sú v rozpakoch a obracajú sa v bezradnosti na Jána Krstiteľa s otázkou, čo majú robiť. Skôr, ako im Ján povedal to, čo čítame v dnešnom evanjeliu, adresoval im zopár „štipľavých“, ale trefných poznámok. Čítať ďalej »


Dnes posiela teba

Dnes posiela teba

Projekt:Vianoce! |

V dnešnom evanjeliu Ježiš odpovedá na otázku učeníkov, či pred zmŕtvychvstaním človeka má alebo nemá prísť Eliáš. Ježiš im odpovedá: „Eliáš už prišiel, no nespoznali ho a urobili s ním, čo chceli.“ Ježiš tak vlastne za Eliáša vyhlasuje Jána Krstiteľa, ktorý poslanie proroka zo Starého zákona už naplnil. Čítať ďalej »


Poď ku mne

Poď ku mne

Projekt:Vianoce! |

Ježiš nám dnes krásne ukazuje ako vieme byť neposlušní. Toľkokrát nám dáva na povšimnutie, aké veľké zázraky nám vpisuje do života a my stále nič. Čítať ďalej »