Archív


LAURA, všetko najlepšie!!!

LAURA, všetko najlepšie!!!

správa |

Dnes je tomu presne 19 rokov, čo v Prešove vznikla naša Laura. Jej mottom bolo: Láskavosť A Umiernenosť = Radostný Apoštolát. Odvtedy sa veľa vecí zmenilo, vystriedalo sa niekoľko vynikajúcich predsedníčok, ktoré spolu s obetavými dobrovoľníkmi Lauru neustále ťahali (a stále ťahajú) vpred... Aj preto Vám dnes môžeme oznámiť, že nás čaká 365 krásnych oslavných dní plných prekvapení a darčekov. Čítať ďalej »



List Ježiškovi

List Ježiškovi

Projekt:Vianoce! |

Mám spolužiačku, ktorá síce neverí v Boha, ale ešte stále píše na začiatku decembra list Ježiškovi. "Milý Ježiško, aj tohto roku som bola veľmi dobrá. Rodičov som poslúchala, sestre som požičiavala aj svoje najlepšie tričká a s autom som jazdila opatrne. Preto by ma pod stromčekom potešilo..." Čítať ďalej »


Valné zvolilo za predsedníčku laičku

Valné zvolilo za predsedníčku laičku

správa |

Tohtoročné Valné zhromaždenie Laury v Smižanoch bolo plné zmien. Okrem rodinnej oslavy dvadsiateho výročia, predsedníčky stredísk so svojimi delegátmi volili novú predsedníčku združenia, členov predsedníctva a členov orgánov združenia. Čítať ďalej »


Stotníkova zodpovednosť

Stotníkova zodpovednosť

Projekt:Vianoce! |

Pri čítaní dnešného evanjelia ma oslovila práve postava stotníka – chlapa, človeka, pravdepodobne rímskeho vojaka s dobrým vojenským pracovným postom, ktorý volá za Ježišom a prosí ho, aby uzdravil jeho sluhu. Čítať ďalej »



Prvá skúška ohňom

Prvá skúška ohňom

Vides |

Koniec novembra pre VIDESákov neznamenal iba odštartovanie nového školského roka, ale niesol sa aj v duchu osláv 25. výročia založenia medzinárodného VIDESu a 9. výročia založenia slovenského VIDESu. Čítať ďalej »



Nie je dôležité vyhrať, ale zúčasniť sa

Nie je dôležité vyhrať, ale zúčasniť sa

Športový tím |

Ani tento krát sa nezabudlo na heslo: „každá lopta na ihrisku je hrateľná“ a tak vydali dievčatá zo seba maximum. Absolvovali sme 2 tréningové jednotky, na ktorých sme sa snažili zohrať, hoci sme sa poznali po mene len pár hodín. Po tvrdej práci, nasledovalo trochu oddychu a odreagovania v Aquaparku, ktoré každému veľmi dobre padlo. Toto sústredenie sme zvládli a tešíme sa na ďalšie v januári Čítať ďalej »


On nie je z tohto sveta!

On nie je z tohto sveta!

Projekt:Vianoce! |

Nieže by sa tu nezmestil, alebo by sme ho tu nechceli (aj keď niekedy to tak vyzerá), ale On má lepší svet. Má NEBO! Miesto, kde sa všetci majú radi. Miesto, kde sú všetci obklopení obrovskou a večnetrvajúcou LÁSKOU. A preto prišiel aj k nám, na zem, aby nám to pripomenul - že na nás čaká v nebi. Že nám tam pripravil špeciálne miesto – hneď blízko Neho. Čítať ďalej »