Mediálna škola PRO priniesla motiváciu do práce v strediskách

Mediálna škola PRO priniesla motiváciu do práce v strediskách

Po pandemických obmedzeniach sa privítala Mediálna škola nových účastníkov už štrnásty rok po sebe. Kým pred dvoma rokmi sa kurz konal online a pred rokom sa presunul do Dolného Kubína, prvý novembrový víkend roku 2022 privítali účastníkov opäť v Žiline na SOŠ sv. Jozefa Robotníka.

Účastníci si mohli vybrať, či sa chcú venovať fotografovaniu alebo nakrúcaniu videí a následnej postprodukcii. Očakávalo sa, že na kurz PRO sa prihlásia tí, ktorí už aspoň základné skúsenosti majú. Pre začiatočníkov vo svete médií ponúka Mediálna škola kurz BASIC.
 
Od piatka do nedele sa účastníkom venovali lektori Tomáš Fečo a Zuzka Kostková zo spolku Človek a viera, ktorý pôsobí nielen na Slovensku, ale aj v Česku. Kurz videotvorby viedol Martin Potančok, kameraman RTVS zo štúdia v Banskej Bystrici.
 
„Bolo pre mňa super, že som mohol sa mohol zúčastniť kurzu. Odchádzam namotivovaný, chcel by som sa zapojiť aj do projektu Človek a viera tým, že by som fotil akcie pre tento portál,“ povedal Samuel Hvizdoš z Popradu.
 
Lektori mladých pozvali, aby sa zapojili do projektu – budú fotiť akcie v stredisku a zverejňovať ich na portáli clovekaviera.sk. Vďaka tomu sa o akciách u saleziánov dozvie celá Cirkev na Slovensku a v Česku.
 
Samo ocenil na kurze aj prítomnosť kňaza Maroša Peciara, ktorý je delegátom pre médiá v slovenskej provincii saleziánov. „Oceňujem aj to, že s nami boli sestry saleziánky. Aj skutočnosť, že sme na saleziánskej škole. Aj to, že lektori mali prepojenie na saleziánov, bolo skvelé.“
 
Spokojná sa vrátila zo Žiliny aj Katarína Dúhová. „Naučila som sa mnohé nové veci. Určite mi to pomôže aj v činnosti v stredisku,“ opísala členka mediálneho tímu Laura v Dolnom Kubíne, kde píše články a fotí strediskové akcie.
 
Ďalší kurz Mediálnej školy, ktorú organizuje združenie mladých Laura, sa uskutoční v máji. Viac informácií nájdu záujemcovia na Facebooku a Instagrame kurzu.
 
Toto podujatie bolo podporené z dotácií Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu
v oblasti práce s mládežou, ktoré administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže.
 
 
 
J.Kotris
foto:Tomáš Fečo

Laura

09.11.2022 14:07