Forty For You


Radikálnosť moci

Radikálnosť moci

Forty For You |

A pretože miloval svojich, čo boli na svete, miloval ich do krajnosti… Vo vedomí, že mu dal Otec do rúk všetko a že od Boha vyšiel a k Bohu odchádza, vstal od stola, zobliekol si odev, vzal plátennú zásteru a prepásal sa... Čítať ďalej »


Všetko za nič

Všetko za nič

Forty For You |

Zrada. Človek predaný za otrockých 30 strieborných. Vykupiteľ, Najvyšší, Ježiš Kristus vymenený za mešec, v ktorom bolo v prepočte na dnešné peniaze asi 370 eur. Ale aj to bol krok, ktorý zapadal do Božieho plánu. „Som to ja, Pane?“ Čítať ďalej »


Keď láska bolí

Keď láska bolí

Forty For You |

Prečítajte si kontext tejto situácie, pár veršov predtým a potom. Je štvrtok, posledná večera. Ježiš umýva učeníkom nohy, bude lámať chlieb. Po umývaní im hovorí o tom, že jeden z nich ho zradí. A učeníci sa pýtajú, kto je to. Ako je možné, že to nevedia? Čítať ďalej »


Boh je v chudobných a chudobní sú v Bohu

Boh je v chudobných a chudobní sú v Bohu

Forty For You |

V tomto úryvku z Jánovho evanjelia máme možnosť sledovať jednu veľmi povedomú scénu. Ženu, ktorá v hlbokej pokore, viere a odovzdanosti umýva Ježišovi olejom nohy. Niečo podobné zažil Ježiš aj s hriešnicou, ktorá mu zmáčala nohy slzami, natrela nohy vonným olejom a utrela ich vlastnými vlasmi. Čítať ďalej »



Tak dôveruj!

Tak dôveruj!

Forty For You |

Zhrňme si to, čo vieme. Jozef, obyčajný tesár z Dávidovho rodu, je zasnúbený s jednoduchým dievčaťom z Nazareta. Obaja milujú Boha a túžia ho svojim životom osláviť. Určite mali svoje predstavy o živote, pravdepodobne sa chceli usadiť, pracovať a prežiť svoj život oddaní Bohu. Niečo sa však stalo. Mária je tehotná. Čítať ďalej »


Zatiahni na hlbinu.

Zatiahni na hlbinu.

Forty For You |

Ako sme dnes mohli v evanjeliu čítať, Ježišovi krivdili. On prišiel na tento svet a zažil všetko, čím si len človek môže v živote prejsť. Zažil potupu, bolesť a v tomto úryvku sa môžeme dočítať aj o krivde zo strany Židov. Čítať ďalej »




Kto si ty?

Kto si ty?

Forty For You |

Ježiš hovorí, že nezomriem vo svojich hriechoch, ak uverím, že On je. Židia však nerozumeli. Nechápali, že im tlmočí Otcove slová. Pýtajú sa „Kto si ty“? Čítať ďalej »