Forty For You


Kresťanský život je svedectvom

Kresťanský život je svedectvom

Forty For You |

Ježiš povedal, že o tom, že ho poslal Otec, svedčia Jeho skutky. Môžeme sa aj my opýtať a zamyslieť – svedčia moje skutky o tom, že nás poslal Otec ako kresťanov do tohto sveta? Môj život má byť svedectvom. Na to netreba slová a siahodlhé diskusie, iba postoje, názory, vystupovanie. Čítať ďalej »


Dielo lásky

Dielo lásky

Forty For You |

Ježiš nám jasne v evanjeliu hovorí dve krásne veci : Boh je náš Otec, ktorý neprestajne bdie a pracuje na diele lásky, a že nás Otcovsky učí prikladať k tomu dielu i naše ruky. Možno sa pýtame: „Prečo mám takú rodinu, akú mám“ alebo „Prečo som v takej farnosti, v akej som.“ Možno nie všetko v našom živote je dokonalé, a často túžime po tom, aby bol náš život iný. A môže byť! Čítať ďalej »


Chyták? Nie!

Chyták? Nie!

Forty For You |

Aká veľká je asi túžba Boha po srdci človeka? Áno, presne tak- nepredstaviteľne ohromná! Boh chce zachrániť každého človeka, teda práve Teba! Nezáleží mu na type Tvojich slabostí. Je mu celkom jedno, či si "slepý", či si "nemý", alebo "ochrnutý". On Ťa zodvihne z dna. Čítať ďalej »


Chcem veriť, aj keď nevidím!

Chcem veriť, aj keď nevidím!

Forty For You |

„Pane, poď, kým mi dieťa neumrie!“/„Choď, tvoj syn žije!“ Úradník uveril Ježišovmu slovu a jeho syn bol v tej chvíli uzdravený. Nevidel žiadne znamenie ani div. Bezvýhradne uveril a Boh jeho vieru odmenil zázrakom, vďaka ktorému uverili mnohí ďalší. Čítať ďalej »


Na návšteve u očného

Na návšteve u očného

Forty For You |

Toľko symbolov: svetlo/tma; slepec/uvidel; vidiaci/oslepli; chorí/uzdravení. Keď si v noci vo svojej izbe po tme, možno rozoznáš obrysy postele alebo všetky rohy skriniek, ale keď rozsvietiš, zbadáš predmety na stole a všetky farby v miestnosti. Ježiš hovorí: „Som svetlo sveta“ (Jn 9, 5), teda rozsvecuje tmu Starého Zákona a celý zaužívaný spôsob viery. Čítať ďalej »


Pokorená pokora

Pokorená pokora

Forty For You |

Život každého človeka je prepletený aj zložitými, bolestnými situáciami alebo obdobiami. Či už sa ocitne priamo v nebezpečenstve alebo sa dlhšie trápi fyzicky či emočne. Nezriedka aj oboje naraz. Bezmocný, zlomený - každý rovnako zatúži po záchrane, vyslobodení a riešení. Čítať ďalej »


Šťastie? Kde si?

Šťastie? Kde si?

Forty For You |

Ježiš nám dáva skvelé odporučenie na šťastný život. Čo sa stane keď dáme nášho Otca na prvé miesto v našom živote? Otca, ktorý chce, aby sme boli dokonale šťastní. Otca, ktorý nás neskutočne miluje, nech sme akýkoľvek, nech sme urobili čokoľvek... Čítať ďalej »


Dve tváre kresťana

Dve tváre kresťana

Forty For You |

"Každé kráľovstvo vnútorne rozdelené spustne a dom sa na dom zrúti" - tak je to aj s mojim životom. Nemôžem žiť dvojtvárne. Slúžiť aj Bohu aj mamone. V kostole ako kresťan, v škole či v inom prostredí ako ateista. Čítať ďalej »


On napĺňa Zákon

On napĺňa Zákon

Forty For You |

Ježiš v dnešnom evanjeliu hovorí, že On napĺňa Zákon. V Ňom, v jeho osobe sa vyplnili všetky proroctvá Starého Zákona. Podstatou proroctiev a predpovedí je oslobodenie sa od hriechu skrze Ježiša. Čítať ďalej »


Cesta pokory

Cesta pokory

Forty For You |

Prvá reakcia Márie je nám veľmi blízka: „Ako sa to stane, veď ja muža nepoznám?”. Avšak po ďalšom vysvetlení od Gabriela prichádza moment pokory, ktorý nám možno už taký blízky nie je. Mária si vyberá cestu pokory, a týmto činom nám dáva dnes príklad. Čítať ďalej »