Forty For You



Všetko ti dám

Všetko ti dám

Forty For You |

"Proste a dostanete, hľadajte a nájdete..." Koľko nádeje a lásky je v tomto úseku evanjelia. Boh sám nám prisľubuje, že nám dá, o čo ho požiadame a nežiada za to skoro nič Čítať ďalej »


Znamenia čias

Znamenia čias

Forty For You |

„Žiada znamenie, ale znamenie nedostane." Naša túžba po senzáciách je niekedy neuveriteľná. A ktovie, či by sa niečo zmenilo v ich srdciach, keby ich Ježiš vypočul. Nie. Ježiš chce naše srdcia otvorené a vnímavé na znamenia čias. Čítať ďalej »


Nehovor mi veľa

Nehovor mi veľa

Forty For You |

Zobudíš sa na zvonenie budíka, vypneš ho a častokrát spíš ďalej. Včera si zas ponocoval, učil sa, pracoval, či sa na čosi pripravoval. Po namáhavom dni si v noci znova unavený ľahneš a zobudíš sa na zvonenie budíka. Dnešný svet, ale často my sami sa nechávame uniesť do šialeného kolotoča každého dňa. Čítať ďalej »


Boh je v každom z nás

Boh je v každom z nás

Forty For You |

„Čokoľvek ste urobili jednému z týchto mojich najmenších bratov, mne ste urobili.“ Aké zvláštne! Keď sa zamyslím nad tým, ako dnes žijeme, o čo sa snažíme, nad čím premýšľame a aké problémy riešime, vôbec nemám pocit, že sa riadime podľa slov z Písma. Čítať ďalej »


Človek žije z Boha

Človek žije z Boha

Forty For You |

Každý z nás už pocítil hlad. Je to jedna zo základných potrieb, ktoré potrebujeme každodenne uspokojiť. Keď sme veľmi hladný, jediné po čom túžime je čím skôr sa najesť. Dnes Ježiš, človek rovnako ako my, pociťuje hlad. Čítať ďalej »


Opustiť všetko čo mám?!?

Opustiť všetko čo mám?!?

Forty For You |

Poď za mnou! On vstal, opustil všetko a išiel za ním… Kto bol odvážnejší? Ježiš, ktorý sa rozhodol zavolať mýtnika, toho ktorým Židia opovrhovali, považovali ho za nehodného hriešnika a bol na okraji spoločnosti… alebo mýtnik, ktorý pohotovo reagoval na Ježišovu výzvu? Čítať ďalej »


Rekonštrukcia

Rekonštrukcia

Forty For You |

Vieš prečo sa Jánovi učeníci a farizeji tak často a tvrdo postili? Aby urýchlili príchod mesiáša. Irónia je v tom, že už bol medzi nimi, však? Staré šaty a staré víno je zastaraný spôsob myslenia a viery. Je aj tvojím cieľom, čo najviac preháňať a doslova zodrieť ruženec? Čítať ďalej »


V dobrom aj v zlomová stránka

V dobrom aj v zlomová stránka

Forty For You |

Slová o utrpení a obeti sa nám nepočúvajú dobre. Je to skôr téma, ktorej sa vyhýbame, a keď ide o nejaké obety a utrpenie v našom živote, týchto myšlienok sa úplne stránime. Vybrať si utrpenie – v tom je niečo zlé. Vybrať si však Božiu vôľu, hoci je sprevádzaná utrpením – to je už úplne niečo iné. Čítať ďalej »


Pôst je dažďom, aby človek zakvitol

Pôst je dažďom, aby človek zakvitol

Forty For You |

Pôst je apgrejdom pre vzťah s Bohom. Skvalitňuje a zintenzívňuje komunikáciu, a tým aj našu blízkosť pri Bohu. Postiť sa neznamená byť zamračený alebo každému hovoriť, že dnes nejem sladkosti či nepočúvam hudbu... Je to činnosť, ktorá pramení v najväčšej hĺbke srdca a jej cieľom je absolútna blízkosť pri Bohu. To znamená, že pôst nerobí človeka smutným a otráveným, ale práve naopak. Je dažďom pre Čítať ďalej »