Forty For You


Najlepšia frekvencia na svete!

Najlepšia frekvencia na svete!

Forty For You |

Keď si dnes zapneš telku alebo rádio, všade kopa správ, hudby, hluku, info, nehovoriac o internete. Ktoré je to správne? Aká stanica je pre mňa tá najlepšia? Niekedy je to ťažké rozoznať. Ťažké je cez to všetko počuť naozaj niečo.. Boh má pre Teba návod. Pozýva Ťa na frekvenciu odpustenia, ktorá sa volá modlitba. Modlitba ako čas a priestor, v ktorom počúvaš najlepšie rádio, aké kedy existovalo! Čítať ďalej »


Službou bližšie Bohu

Službou bližšie Bohu

Forty For You |

Prečo na tomto svete ľudia trpia? Prečo je vo svete hlad, choroba, vojny, katastrofy? Ťažká, filozofická otázka a určite si si ju už niekedy položil. Raz som na ňu počul odpoveď, ktorá v sebe nesie kus pravdy: „aby sme sa mohli vďaka nemu posväcovať aj my“. Utrpenie druhých ľudí nám dáva príležitosť pomáhať im. A práve v dnešnom evanjeliu nám pán Ježiš hovorí, že podľa (ne)pomáhania budeme aj Čítať ďalej »


Diabol – u mňa si dnes skončil!

Diabol – u mňa si dnes skončil!

Forty For You |

Často sa v rozprávkach (ale aj v realite) znázorňuje obraz ako na pleciach človeka sedia anjel a čert. Anjel hovorí: Pomôž mu, Veď to potrebuje. Potrebuje práve TEBA. Čert: Aaale!!! Nechaj tak, však niekto sa oň už postará. Nemusíš to robiť. Pomôže mu niekto iný. Anjel: Potrebuje práve Teba. Kristus nemá na svete nikoho okrem teba; nemá iné ruky, iba tvoje; nemá iné nohy, iba tvoje. Nemá iné Čítať ďalej »


A teraz ruku na srdce!

A teraz ruku na srdce!

Forty For You |

Daj si ruku na srdce a skús ho chvíľu počúvať. Zázrak, že...? A teraz sa zamysli, prečo ti to srdce bije. Bije ti iba pre pozemský život? Iba pre pominuteľné veci? Alebo pre niečo vyššie...? Lévi, bol mýtnik. Kradol a nebol obľúbený v spoločnosti. A potom prišiel Ježiš a povedal mu: „POĎ ZA MNOU“ a on išiel. Lekára naozaj nepotrebujú zdraví, ale chorí. A sú tu ľudia, pre ktorých tým lekárom Čítať ďalej »


Nezáviď! Ale radšej dopraj!

Nezáviď! Ale radšej dopraj!

Forty For You |

V mysli každého z nás sa niekedy zrodia otázky: „Prečo on má lepšiu prácu? Prečo mňa stále stretajú problémy a jeho nie? Prečo musím práve ja niesť taký ťažký kríž?“ Je ľahké ukázať na druhého – aký má bezstarostný život, ako mu všetko vychádza... Odsúdime druhého skôr, akoby sa mohol obhájiť. No často nevidíme, koľko síl a námahy to dotyčného človeka stálo. Aká hanba, keď zistíme, čo všetko si Čítať ďalej »


Do neba môžeš ísť len s krížom

Do neba môžeš ísť len s krížom

Forty For You |

Kráčať životom a smerovať k Nebu, to nie je žiaden špás. Ak nám niekto povie, že je to iba o radosti, tak to nie je vôbec pravda. Je to vždy aj o obete a o kríži. A vždy aj bude. Ale je len na nás, ako k tomu budeme pristupovať. Ježišov prístup je jasný! Nikdy nás v tom nenechá samých. Možnože máme pocit, že ho nevidíme, že pri nás nie je, že nás opustil. No On práve vtedy montuje na náš kríž Čítať ďalej »


Pôst je dažďom, aby človek zakvitol

Pôst je dažďom, aby človek zakvitol

Forty For You |

Pôst je apgrejdom pre vzťah s Bohom. Skvalitňuje a zintenzívňuje komunikáciu a tým aj našu blízkosť pri Bohu. Postiť sa neznamená byť zamračený, alebo každému hovoriť, že dnes nejem sladkosti či nepočúvam hudbu... Je to činnosť, ktorá pramení v najväčšej hĺbke srdca a jej cieľom je absolútna blízkosť pri Bohu. To znamená, že pôst nerobí človeka smutným a otráveným, ale práve naopak. Je dažďom pre Čítať ďalej »


Si synom márnotratného Boha!

Si synom márnotratného Boha!

Forty For You |

Výchova, ako sme čítali v dnešnom evanjeliu, nespočíva v direktívnom vzťahu otca a syna. Tým, že by mu otec rozkázal, čo má a čo nemá robiť, byť u svojho márnotratného syna nedocielil premenu ani skutočný rast. Toto pochopil pred pár rokmi aj don Bosco, ktorý bol tiež márnotratný. Ale – márnotratný na lásku. Nebál sa ňou „plytvať“ a „rozhadzovať“ ju všade, kde bol. Pretože vedel, že raz to Čítať ďalej »