Projekt: Vianoce!


Slúžme si navzájom

Slúžme si navzájom

Projekt:Vianoce! |

Muž na nosidlách nemal sám silu prísť pred Ježiša a prosiť ho o uzdravenie. Jeho priatelia mu však pomohli. A keď prišli pred dom, narazili na druhú prekážku - nemožnosť dostať sa dnu. Toľko príležitostí vzdať sa a odísť. A nebyť uzdravený. Rozobrať strechu domu, ktorý im nepatrí, nie je práve najlepšia reklama u majiteľa domu. Napriek tomu všetkému sa nevzdali. Možno niekedy máme pocit, že už Čítať ďalej »


Čakať neznamená pasivitu ale prípravu

Čakať neznamená pasivitu ale prípravu

Projekt:Vianoce! |

Advent je časom očakávania. Čakanie však nie je pasívnou záležitosťou. Je to čas prípravy. Čas aktivity, pri ktorej sa dáva do poriadku čo treba. Lukáš píše o vyrovnávaní chodníkov a o zasypávaní jám, aby príchod Kráľa bol dôstojný. Často sa hovorí o potrebe pripraviť si aj srdce nielen domácnosť. Žiaľ, často sa to ešte vždy zanedbáva. Čítať ďalej »


Bohu nič nie je nemožné!

Bohu nič nie je nemožné!

Projekt:Vianoce! |

Pri čítaní Zvestovania si stále predstavím tú situáciu, veľmi mladé dievča, ktoré ešte ani netuší, kam sa má uberať jej život. Vychovaná v chráme, už nemá rodičov a je zasnúbená zrelému mužovi... Ktovie akú predstavu mala vtedy Mária?V ten deň sa zmenil celý jej život. Prišiel anjel a zvestoval jej, že bude Matkou Božieho Syna. Myslím, že “dnešná” žena by sa zľakla, že to je príliš. Veľakrát Čítať ďalej »


Zmiluj sa nad nami!

Zmiluj sa nad nami!

Projekt:Vianoce! |

On odchádzal. A oni išli za ním. Slepci. Predstav si: dedina, ulica, ruch, obchodníci, roľníci. Horúčava, prach, ľudia. A tu zrazu dvaja kričia – v tomto zanedbateľnom dni, v nepokoji bežného pondelka alebo utorka. Nahlas, na ulici, uprostred všetkých kričia. Blázni. A ešte aj „Syn Dávidov“ – titul, ktorý patril jedine Bohu. Čítať ďalej »


Tým, ktorí milujú Boha, všetko slúži na dobré

Tým, ktorí milujú Boha, všetko slúži na dobré

Projekt:Vianoce! |

Kto plní Božiu vôľu, ten vojde do Božieho kráľovstva. Aké jednoduché. Koľkokrát som sa ale Boha opýtal, čo je Jeho vôľa v mojom živote? Nerobím veci stále len podľa seba? Ako ťažko prijímam, keď sa niečo nedeje tak ako chcem ja. Chcem svoj život a jeho uberanie viesť podľa svojich predstáv - chcem mať takýto titul, takúto prácu, takéto auto, len takéhoto partnera, žiadnu chorobu, bolesť... Ako Čítať ďalej »


Brať alebo dávať? – Oboje!

Brať alebo dávať? – Oboje!

Projekt:Vianoce! |

Zamyslenie: Už asi každý zažil tú chvíľu, keď si povedal: „Som úplne vyčerpaná/ý.“ Potom ale prišiel nejaký človek alebo situácia, keď ste znova pookriali. Ba možno si to bol/a práve Ty, kto takto zapálil človeka. Myslím, že ľudia na vrchu s Ježišom na tom boli podobne... Vyčerpaní, hladní, no skrátka boli na tom zle. ALE Ježiš sa o nich postaral, keď dal chlapec všetko, čo mal, dával to apoštolom Čítať ďalej »


Projekt Vianoce

Projekt Vianoce

Projekt:Vianoce! |

Laura, združenie mladých pripravuje tradičný projekt adventných zamyslení pod názvom Projekt Vianoce! Každý deň bude uverejňovať zamyslenia mladých nad evanjeliom dňa. Čítať ďalej »



To je nemožné

To je nemožné

Projekt:Vianoce! |

Predstav si, že sedíš vo svojej izbe a zrazu zažiari nekonečná svetelná žiara a vedľa teba sa zjaví Pánov anjel. Podíde k tebe a pošepne ti do ucha, že Boh sa rozhodol zveriť ti najcennejšiu vec, ktorá kedy na tento svet prišla. Čítať ďalej »