Projekt: Vianoce!





On vás bude krstiť Duchom Svätým

On vás bude krstiť Duchom Svätým

Projekt:Vianoce! |

V dnešnom evanjeliu sa stretávame s postavou Jána Krstiteľa ako predchodcom, ktorý ohlasuje príchod Ježiša Krista. Jána určite mnohí v tej dobe považovali za čudáka. Odev z ťavej srsti, kobylky, lesný med. Čo by sme si o ňom pomysleli dnes? Čítať ďalej »



Otvor oči!

Otvor oči!

Projekt:Vianoce! |

Ľudí v týchto dňoch trápi čiastočná slepota. Idú po ulici a nezabudnú skontrolovať svoj vzhľad v najbližšom výklade. Make-up, účes, oblečenie – všetko sedí. Ich oči pritom stihnú zazrieť všetky zľavy a výhodné ponuky, a keď kútikom oka zazrú najbližší bankomat, všetko je v poriadku. Čítať ďalej »




Umenie žasnúť

Umenie žasnúť

Projekt:Vianoce! |

Táto stať evanjelia sa nachádza u Lukáša hneď po tom, ako sa apoštoli vrátili z cesty, na ktorú ich poslal Ježiš, a boli natešení, lebo videli veľké zázraky, ktoré sa diali v Jeho mene. Ježiš žasol s nimi a zaplesal v Duchu Svätom. Žasne nad tým, ako si Boh vybral ľudí z národa, aby im ukázal, že pred nimi stojí Boží syn. Prečo práve títo ľudia? Čítať ďalej »


Verím?

Verím?

Projekt:Vianoce! |

Pokračovanie tohto evanjelia hovorí, ako Ježiš povedal stotníkovi, nech ide, že sa stane, ako uveril (Mt 8, 13). Stotník, rímsky vojak, UVERIL. Čítať ďalej »