Projekt: Vianoce!


Zamilovaný muž

Zamilovaný muž

Projekt:Vianoce! |

Dnešné evanjelium nám ukazuje príbeh zamilovaného muža, ktorý na svoju vyvolenú čakal veľmi dlho a keď už to vyzerá, že budú môcť byť spolu, zrazu šok – zradila ho, je tehotná. Čítať ďalej »


Byť Ženou

Byť Ženou

Projekt:Vianoce! |

V dnešnom evanjeliu nám evanjelista Matúš ponúka Ježišov rodokmeň. Muži, muži a opäť muži, niekto by si mohol pomyslieť, že aká diskriminácia. Netreba však zabudnúť na päť žien, vďaka ktorým by to nebolo ono. Čítať ďalej »


Temnota viery

Temnota viery

Projekt:Vianoce! |

Otázka Jána Krstiteľa sa nám môže zdať zvláštna pre muža jeho charakteru. Táto otázka je však plne na mieste. Boh nám do života posiela „temnoty viery“, kedy sa máme pýtať a hľadať cestu. Čítať ďalej »


Výzva

Výzva

Projekt:Vianoce! |

Bežná situácia v rodine, keď mamka alebo ocko niečo nakáže, či od nás niečo žiada a my máme zrazu veľa učenia, súrne stretnutie, projekt do školy alebo si chceme len tak poleňošiť a výzva pomôcť prichádza nevhod. Sme nahnevaní, ako si to mohli dovoliť obmedziť nás, niečo od nás žiadať. Kiež by sme sa na to pozreli z ich strany. Čítať ďalej »


Odkiaľ je Kristova moc

Odkiaľ je Kristova moc

Projekt:Vianoce! |

Najväčšia pointa tohto evanjelia je, že ak by veľkňazi odpovedali správne, Ježiš by im vôbec nemusel odpovedať na ich otázku. Našli by odpoveď sami. Totiž na to, aby vôbec dokázali odpovedať, museli by prejsť z ľudských ciest rozmýšľania na tie Božie. Čítať ďalej »


Čo mám teda robiť?

Čo mám teda robiť?

Projekt:Vianoce! |

Dnes je tretia adventná nedeľa. Vianoce predo dvermi a ty si možno ešte len začal kupovať darčeky, organizovanie Jasličkovej pobožnosti je v plnom prúde, v diári ti svietia prvé skúšky či písomky, a tuším si si dal aj dajaké to predsavzatie, že sa vnútorne dobre pripravíš na Vianoce. Čítať ďalej »