6. deň deviatnika

6. deň deviatnika

Buďte teda opatrní ako hady a jednoduchí ako holubice. (Mt 10,16)

Situácia mojej mamy sa stále komplikovala. Manuel bol násilný a robil si nárok aj na mňa so sestrou. Vyhýbala som sa mu ako som mohla.

Aj v Ankinej dedine sa  vojnová situácia vyostrila. Ani o polia sa nemohli postarať, lebo sa bombardovalo. Všetci sa ukrývali do pivníc svojich domov. Anka bola na nespoznanie. Aby sa chránila, vytiahla staré čierne oblečenie po mame. Dlhá sukňa, vlasy do drdola a šatka, hrubé čižmy – nevyzerala ako 16-ročné dievča, ale ako 30-ročná vydatá žena. Na čo provokovať vojakov, ktorí bývali v dedine?

Skús si dnes večer nájsť čas na to, aby si si zhodnotila deň a napíš si 1 vec, ktorú ťa dnešok naučil.

Blahoslavená Laura Vicuňová, Cirkev ťa oslavuje ako vzor mladých. Bola si poslušná Svätému Duchu a čerpala si silu z Eucharistie, vypros nám milosť, o ktorú ťa s dôverou prosíme... Pomôž nám dosiahnuť hlbokú vieru, chrániť si čistotu, verne si plniť denné povinnosti, víťaziť nad nástrahami egoizmu a zla. Nech sme aj my úplne otvorení pre Božiu vôľu, dôveru k Panne Márii a lásku voči všetkým. Amen.
 
 
 
Všemohúci Bože, tvoja služobnica Anna Kolesárová radšej podstúpila smrť, aby si zachovala čistotu srdca a tela. Prosíme ťa, na jej orodovanie vypočuj túto prosbu … (teraz prednes svoju prosbu) aby sme ju mohli uctievať na oltári ako vzor čistoty a rastu v hodnotách, ktoré ukazujú cestu k pravej láske a k dôstojnému životu. O jej blahorečenie ťa prosíme skrze Krista, nášho Pána. Amen.

Laura

18.01.2018 09:30