Správy



3. deň deviatnika

3. deň deviatnika

správa |

Poďte ku mne všetci, ktorí sa namáhate a ste preťažení, a ja vás posilním. Vezmite na seba moje jarmo a učte sa odo mňa, lebo som tichý a pokorný srdcom; (Mt 11, 28-29) Čítať ďalej »




1. deň deviatnika

1. deň deviatnika

správa |

Vy ste svetlo sveta. Nech tak svieti vaše svetlo pred ľuďmi, aby videli vaše dobré skutky a oslavovali vášho Otca, ktorý je na nebesiach. (Mt 5, 14-16) Čítať ďalej »




Podľa tradície majú ostať doma a bez vzdelania

Podľa tradície majú ostať doma a bez vzdelania

správa |

Občianske združenie SAVIO otvorilo na severe Kene kurzy praktických zručností pre chudobné mladé ženy. V kraji Marsabit stále prevláda presvedčenie, že dievčatá nepotrebujú vzdelanie. Kurzy kaderníctva, kozmetiky či krajčírstva sú dôležitým míľnikom v ich živote na ceste k sebestačnosti. Čítať ďalej »


Srdce na dlani

Srdce na dlani

správa |

Slávnostné udeľovanie regionálnych ocenení Srdce na dlani 2017, sa konalo dňa 7. decembra 2017 v Koncertnej sieni Dvorana VŠMU pri príležitosti Medzinárodného dňa dobrovoľníkov, ktorý sa celosvetovo oslavuje 5. decembra a tiež Medzinárodného dňa koordinátorov dobrovoľníkov. Podujatie sa konalo pod záštitou primátora hlavného mesta SR Bratislavy, Iva Nesrovnala. Čítať ďalej »


Chceme počuť Tvoj názor

Chceme počuť Tvoj názor

správa |

Rada pre mládež a univerzity KBS spustila web pod názvom mamnazor.sk, vďaka ktorému môžu aj mladí na Slovensku vyjadriť svoj názor a ovplyvniť tak októbrovú synodu na tému "Mladí, viera a rozlišovanie povolania." Čítať ďalej »