Správy


Rok 1994 – 1. narodeniny

Rok 1994 – 1. narodeniny

správa |

Rok 1994 bol rokom veľkých zmien a pokrokov. Na Slovensku sme si zvykali na nový štát a slovenskú samostatnosť. V Európe sa do kín dostáva film Forrest Gump, v Juhoafrickej republike bol inaugurovaný prvý čierny prezident – Nelson Mandela; medzi Francúzskom a Veľkou Britániou otvorili tunel popod La Manche a... a v Laure vznikli 3 nové strediská! Čítať ďalej »


Rok 1993 – náš vznik

Rok 1993 – náš vznik

správa |

Isto už každý z vás zachytil správu, že 4. decembra oslávi Laura, združenie mladých, svoje 20. narodeniny. Preto sme sa rozhodli, že až do našich decembrových narodenín vám každý pondelok predstavíme jeden rok v Laure. Postupne prejdeme od jej vzniku až po súčasnosť. Spoločne si tak budeme môcť prezrieť, čím všetkým si Laura za svojich dvadsať rokov prešla. Čítať ďalej »





Dan Bárta, En.dru, Marián Čekovský a Dano Dangl na Festivale Lumen 2013

Dan Bárta, En.dru, Marián Čekovský a Dano Dangl na Festivale Lumen 2013

správa |

Festival Lumen opäť pritiahne tisícky mladých ľudí do Trnavy už 7. a 8. Júna. V rámci konceptu city music festivalu sa už po druhýkrát bude konať na viacerých miestach. Okrem Trojičného námestia, kde už tradične vystúpia zahraničné i slovenské gospelové kapely, sa festival bude odohrávať aj na ďalších miestach ako Mestský amfiteáter, Kino Hviezda, Divadlo Jána Palárika a Radničné nádvorie. Čítať ďalej »



Srdcia mali nastavené ON-line

Srdcia mali nastavené ON-line

správa |

Snáď každý si občas nastaví vo svojom srdci status OFF-line. Stane sa nedostupným pre seba ako i pre iných. Avšak sú situácie, kedy chceme byť ON-line pre seba aj pre druhých. Tak tomu bolo aj v Poprade-Veľkej, kde sa v dňoch 5.-7. apríla 2013 konal už štvrtý kurz GPS. Kurz, ktorého víziou je napomôcť dievčatám na ceste rozlišovania životného povolania. Čítať ďalej »


Festival Lumen už po 21.krát v Trnave

Festival Lumen už po 21.krát v Trnave

správa |

Festival Lumen prinesie do Trnavy opäť skvelý program. 7. a 8. júna 2013 už tradične ponúkne zahraničné i slovenské gospelové kapely, bohatý sprievodný program vo forme prednášok a workshopov, tanečné divadlo, multižánrový program, či detský kútik. Festival sa konceptom "city music festival" snaží ponúknuť kultúru v rôznych formách na viacerých miestach Trnavy. Okrem Trojičného námestia, na Čítať ďalej »


Vyveska.sk oslavuje druhé narodeniny a prináša novú službu

Vyveska.sk oslavuje druhé narodeniny a prináša novú službu

správa |

Kresťanský internetový portál Vyveska.sk oslavuje svoje druhé narodeniny. Od svojho vzniku v apríli 2011 prináša aktuálny prehľad kresťanských podujatí a udalostí na celom Slovensku. Pri príležitosti svojho jubilea portál spúšťa novú službu: prehľad kresťanského spravodajstva na adrese http://spravy.vyveska.sk, vďaka ktorému budú čitatelia “v obraze”, pokiaľ ide o domáce aj zahraničné dianie. Čítať ďalej »