Správy



Lauráci majú „Srdce na dlani“

Lauráci majú „Srdce na dlani“

správa |

V predvečer medzinárodného dňa dobrovoľníctva – 4.12. občianske združenie C.A.R.D.O. pod záštitou podpredsedu vlády a ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslava Lajčáka už po piatykrát oceňovalo dobrovoľníkov roka. Čítať ďalej »


LAURA, všetko najlepšie!!!

LAURA, všetko najlepšie!!!

správa |

Dnes je tomu presne 19 rokov, čo v Prešove vznikla naša Laura. Jej mottom bolo: Láskavosť A Umiernenosť = Radostný Apoštolát. Odvtedy sa veľa vecí zmenilo, vystriedalo sa niekoľko vynikajúcich predsedníčok, ktoré spolu s obetavými dobrovoľníkmi Lauru neustále ťahali (a stále ťahajú) vpred... Aj preto Vám dnes môžeme oznámiť, že nás čaká 365 krásnych oslavných dní plných prekvapení a darčekov. Čítať ďalej »


Valné zvolilo za predsedníčku laičku

Valné zvolilo za predsedníčku laičku

správa |

Tohtoročné Valné zhromaždenie Laury v Smižanoch bolo plné zmien. Okrem rodinnej oslavy dvadsiateho výročia, predsedníčky stredísk so svojimi delegátmi volili novú predsedníčku združenia, členov predsedníctva a členov orgánov združenia. Čítať ďalej »


Máme veľa spoločného

Máme veľa spoločného

správa |

Ȏsme generálne zhromaždenie európskeho Saleziánskeho mládežníckeho hnutia (SYM Europe) usporiadal tzv. „Small team“ SYM na čele s koordinátorom pre Európu, slúžiace ako priestor pre každoročné zdieľanie skúseností z rôznych regiónov. Čítať ďalej »


Blahoslavená svätorečenou?

Blahoslavená svätorečenou?

správa |

Konečne prišiel čas, aby sme sa Vám priznali. Nasledujúcich 12 mesiacov bude plných osláv. Prečo? Blíži sa nám totiž 20. výročie založenia Laury. Už teraz sa môžete tešiť na rôzne aktivity, o ktorých Vás budeme postupne informovať. Čítať ďalej »


Domka, všetko najlepšie!

Domka, všetko najlepšie!

správa |

Áno, združuje vyše 8 550 detí a mladých z rôznych kútov Slovenska. V poslednom roku zabezpečila 1 790 podujatí, na ktorých sa stretlo vyše 83 450 účastníkov. Každoročne pripravuje desiatku táborov pre vyše 7000 deciek. Áno, áno, je to naša sestra (alebo brat? :)) DOMKA!!! A práve dnes oslavuje svoje 21. narodeniny :) Čítať ďalej »




Sviečka za nenarodené deti

Sviečka za nenarodené deti

správa |

Život je cenný dar. Už od počiatku. No nie všetci ľudia sú toho istého názoru. Fórum života preto každoročne 2. novembra organizuje projekt Sviečka za nenarodené deti. Chceš sa stať súčasťou ochrany života na Slovensku cez projekt Sviečka za nenarodené deti aj TY? Čítať ďalej »