Ani lockdown ho nezastavil

Ani lockdown ho nezastavil

Saleziánsky pastoračný tím v čase korony okrem programu na projekte Oratko online ponúkal pre mladých aj rôzne iné aktivity.

V sobotu 8. mája 2021 sa ukončila 14 týždňová prípravná fáza pilotného ročníka novej online biblickej súťaže pod názvom BibliQ.

„Fakt,premakanáʻ stránka! Nečakala som to,“ napísala jedna z účastníčok, Mária.
Mladí v tímoch z 8 miest Slovenska súťažno-zábavnou formou cez internet objavovali bohatstvá novozákonnej knihy Skutky apoštolov. Tri prvé tímy (Bratislava, Humenné a Prešov) zo základnej časti automaticky postúpili do finále. Ostatných 5 tímov (Kaplna, Dolný Kubín, Detvianska Huta, Rožňava a Dubnica nad Váhom) malo možnosť zmerať si sily v semifinále v sobotu 15. mája 2021. Po semifinálovom súboji organizátori prekvapili hráčov tým, že pre tentokrát pozvali do finále všetkých účastníkov ako odmenu za zapojenie sa do pilotného ročníka.

Finále je naplánované na 25. - 27. júna 2021 v Žiline. „Na dona Bosca sme začali a na Máriu Dominiku Mazzarellovú končíme," reagovala sr. Monika Golianová FMA, jedna zo spoluautorov BibliQ-u, na to, ako v tomto ročníku vyšlo zarámcovanie začiatku súťaže a dátum semifinále.


Trúfaš si aj ty na finále budúceho ročníka?

Laura

20.05.2021 10:47