BOOK CLUB

BOOK CLUB

Na sociálnych sieťach a četovaním strávime v priemere až dva dni v mesiaci... za ten čas by ste v pohode prečítali 10 kníh...

Niekto vezme knihu do ruky raz za rok, iná bez knihy nevydrží ani deň ... sme rôzni v čítaní kníh. Sú aj mladí ľudia, ktorí musia čítať stále – jednoducho každý deň musia prečítať aspoň pár stránok. Aj my vieme, že hodnota čítania je nevyčísliteľná.

Aj práve preto sa raz do miesiaca stretne malá skupinka čitateliek, aby sa pozdieľali o knihe, ktorú si vybrali na spoločné čítanie. Cieľom online-stretnutí je podporiť čítanie mladých ako aj pluralitu názorov, schopnosť diskutovať. Dievčatá tak majú priestor na vyjadrenie svojich názorov a vzájomnú diskusiu o knihách.

Stretnutie zatiaľ prebehli v online priestore, ale neubralo to na ich hodnote.

Dievčatá spoločne priniesli nápady na knihy, ktoré by chceli čítať či odporučiť druhým na čítanie. V spoločnej diskusii prebehne výber knihy, ktorú budú čítať, aby sa na ďašom stretnutí o nej porozprávali.  Na stretnutí nechýbajú ani rôzne aktivity, ako je bezprostredné podelenie o zážitky z knihy, predstavenie sa prostredníctvo postáv z kníh, na ktoré sa účastníčky podobajú či sa im páčia.

Dojmy z čítania trilógie Drahokamy:

 

Ak teda chcete mozog udržiavať v kondícii a fit, neváhajte siahnuť po dobrej knihe!

Laura

04.05.2021 13:48