Cestou na tábor sa stala dopravná nehoda

Cestou na tábor sa stala dopravná nehoda

Na konci júla pripravili humenskí animátori a organizátori letný tábor pre chlapcov a dievčatá vo veku od desať do pätnásť rokov.

Na spoločný týždeň s názvom Tajomstvo ostrova sa prihlásilo stodvadsať detí.Ešte pred odchodom do autobusov dostali „vstupenky na loď“. Tie im na autobuse-lodi skontrolovali. „Na chvíľu som aj uveril, že sme na lodi, lebo animátori boli oblečení ako námorníci a kontrolovali nám lístky.“ priznal účastník Dominik.

Po príchode do tábora organizátori oznámili deťom, kde sa nachádzajú a čo ich čaká. „Povedali sme im, že počas cesty sa stala dopravná nehoda, že loď havarovala a všetci sme stroskotancami na tomto ostrove.“ objasnila organizátorka Dagmara Čepelová.
Za šesť dní sa od domorodcov učili ako na ostrove prežiť a za päť nocí ako sa na ňom zabávať. „Celý tábor sme mali možnosť vidieť úsilie a hneď aj radosť detí z jednotlivých hier a súťaží. Zabávali sme sa od pondelňajšej nočnej hry, cez výcviky robinsoniek, skúšku odvahy, športy, tance, vodné hry až po rozlúčkovú odkazovačku.“ zhodnotila program animátorka.

Na šiesty deň prišla pre stroskotancov záchranná loď-autobus, na ktorom sa deti so svojimi animátormi a organizátormi „odplavili“ do Humenného.

Monika Fecenková

Humenné 23.08.2012 14:59